Milliondyr billedbog af H.C.Andersen gives til Odense-museum

Billedbog af H.C.Andersen blev solgt til en udenlandsk køber for 2,9 millioner kroner.

Bogspecialisten Lærke Bøgh fra Bruun Rasmussen med H.C. Andersens billedbog, som hun kalder "et pragteksempel på H.C. Andersens enorme og helt unikke fortællerevne". (© Bruun Rasmussen Kunstauktioner)

En sjælden billedbog af H.C. Andersen, der i maj blev solgt for 2,9 millioner kroner til en udenlands køber, får lov til at blive i Danmark, oplyser Det Kongelige Bibliotek.

Billedbogen bliver givet til Odense Bys Museer, som vil udstille den fra august.

Det har et samarbejde mellem Kulturværdiudvalget, Augustinus Fonden og Odense Bys Museer sørget for.

Da værket blev solgt til en udenlandsk køber, valgte Kulturværdiudvalget at nedlægge forbud mod at tage billedbogen ud af landet. Når denne ret tages i brug, skal det følges op af et købstilbud.

Det tilbud har den udenlandske køber valgt at takke ja til,

Det unikke værk var en fødselsdagsgave fra H.C. Andersen til den lille pige Marie Henriques i forbindelse med hendes treårs fødselsdag.

Billedbogen er en illustreret rejsebeskrivelse på 184 sider, og historien handler om den lille Maries rejse ud i verden sammen med sin strikse barnepige Sidse.

- Det er en stor gevinst, at danskerne fremover kan glæde sig over H.C. Andersens billedbog. Billedbogen bliver nu vores fælles eje i kraft af en stor donation fra Augustinus Fonden. Også Slots- og Kulturstyrelsen har bidraget til købet, siger Svend Larsen, formand for Kulturværdiudvalget.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk