Min søsters børn lever videre hos Nordisk Film

Distributionsselskabet Sandrew Metronome lukkede ved årets udgang, men Nordisk Film overtager selskabets rettigheder til 130 danske filmklassikere.

Med lukningen af distributionsselskabet Sandrew Metronome gik dansk film som "Drengene fra Sankt Petri", "Frøken Nitouche", "Mig og Charly", "Den eneste ene" og "Min søsters børn"-filmene en kedelig og hengemt fremtid i møde.

Men Nordisk Film har nu overtaget rettighederne til filmene, og det betyder, at filmgiganten fremover vil stå bag dvd-udgivelser, visning af filmene på og distribution til digitale medier.

- De nye titler komplementerer vores eksisterende katalog godt. Desuden er de en del af den danske filmskat, som vi selvfølgelig samtidig får en forpligtelse til at passe godt på. På det felt har vi stor ekspertise, idet vi gennem de seneste seks år har restaureret en væsentlig del af vores film, siger direktør for Nordisk Film Distribution, Kenneth Wiberg, i en pressemeddelelse.

3.000 titler i alt

Nordisk Film overtager i alt 130 filmtitler fra Sandrew Metronome, og de supplerer Nordisk Films øvrige knap 3.000 titler. Selv om man kunne frygte, at de 130 nye titler kunne blive glemt blandt de mange tusinde, så frygter direktør for Sandrew Metronome, Kim Vestergaard, ikke, at det vil ske.

- Disse titler er en del af den gamle danske filmskat og det er en glæde, at Nordisk Film vil fortsætte med at passe godt på dem på samme professionelle måde som deres øvrige titler. De har gennem mange år bevist deres levedygtighed og det er mit håb, at Nordisk Film vil fortsætte det restaureringsarbejde, som Sandrew Metronome har gennemført i mange år med stor succes, siger Kim Vestergaard.

Udover De ovennævnte film overtager Nordisk Film også rettighederne til "Baronessen fra benzintanken" med blandt andet Ghita Nørby.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk