Ministre skrev for propagandaorgan

Ole Sohn (SF) og Christian Friis Bach (R) har skrevet for et leksikon, der kalder Venstre en kriminel organisation.

Både Ole Sohn (SF) og Christian Friis Bach (R) har skrevet artikler til et omstridt dansk internetleksikon, der kalder Venstre en kriminel organisation og sammenligner Pia Kjærsgaard (DF) med Hitler.

Nu vil Christian Friis Bach slettes fra siden leksikon.org, skriver Dagbladet Information fredag.

Ti år gamle bidrag

Både erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) og udviklingsminister Christian Friis Bach (R) skrev deres bidrag til leksikonet for cirka ti år siden, men de figurerer stadig begge på hjemmesiden som tilknyttede forfattere.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn har bidraget til leksikon.org med en omfattende artikel om den danske kommunist Arne Munch-Petersen, kendt som en af de første kommunister, der opnåede valg til Folketinget i 1932.

Christian Friis Bach optræder som forfatter til tre opslag på leksikon.org. Han står blandt andet bag opslaget om verdenshandelsorganisationen WTO.

Troede det var et sobert leksikon

- Jeg skrev for omkring ti år siden en række opslag til siden, fordi idéen med leksikon.org var at lave en neutral og sober dækning med særlig interesse for nogle af de emner, jeg interesserer mig for, siger Christian Friis Bach til Information.

I dag kalder leksikonet Lars Løkke Rasmussen (V), Claus Hjort Frederiksen (V), Birthe Rønn Hornbech (V) og Bertel Haarder (V) for forbrydere og sammenligner Pia Kjærsgaard med Hitler.

- Det er helt uhensigtsmæssigt og i øvrigt også ganske urimeligt, og den retorik kan jeg selvfølgelig ikke stå inde for, lyder det fra udviklingsministeren.

Han har nu sendt en mail til leksikon.org, hvori han beder om, at både hans artikler og navn fra listen over bidragydere bliver slettet.

/Ritzau/

Facebook
Twitter