Miss Danmark-deltager er født uden venstre underarm: Det er ikke noget, der skal skjules

Celina Riel vil gerne vise andre, at man sagtens kan være smuk, selvom man mangler en underarm.

- Min arm er en rigtig, rigtig stor del af mig, og derfor skal den ikke skjules, siger Celina Riel. (Foto: Finn vest Christensen © Dr)

- Jeg har altid set det i fjernsynet og tænkt, at det kunne være mega fedt at være med, men jeg var ikke sikker på, det kunne lade sig gøre på grund af mit handicap.

Sådan lyder det fra Celina Riel, der i aftes deltog i Miss Danmark 2018, hvor hun kom ind på en flot 4. plads ud af 30 deltagere.

- Jeg har altid haft et princip om at i stedet for, at jeg skal stå og skjule min arm på billederne, så vil jeg hellere vise den frem, fordi det er en rigtig, rigtig stor del af mig, og det er ikke noget, der skal skjules.

  • Her ses Celina Reil på scene med Claus Elming, der var vært på konkurrencen. (Foto: Finn vest Christensen © Dr)
  • Som teenager frygtede Celina Riel, om en kæreste eller nye veninder ville kigge anderledes på hende. (Foto: Finn vest Christensen © dr)
  • - Men heldigvis har jeg super skønne venner og familie, siger hun til TV Avisen. (Foto: Finn vest Christensen © Dr)
  • - Jeg har selvfølgelig haft svære perioder, hvor jeg har tænkt: Gid jeg var ligesom alle andre og så ud ligesom alle andre, siger Celina Riel. (Foto: Finn vest Christensen © Dr)
  • Celina Riel kan nu prale af, at være blevet nummer 4 i Miss Danmark-konkurrencen. (Foto: Finn vest Christensen © dr)
  • I løbet af konkurrencen skulle alle deltagerne gå både i bikini og flotte kjoler. (Foto: Finn vest Christensen © dr)
1 / 6

Celina Riel kender da heller ikke til andet, for hun er født uden den venstre underarm. Da hun lå i sin mors mave, viklede navnesnoren sig rundt om armen, så den ikke kunne udvikle sig.

- Jeg fik min første protese i børnehaven. Jeg kan huske, jeg brugte den meget ude på gyngerne, men til sidst var den lidt i vejen, når jeg skulle lege med noget, og så blev den hurtigt bare kastet hen til siden, fortæller Celina Riel.

Mor, vokser armen ud igen?

Der har indimellem været perioder, hvor Celina Riel har haft det svært med sit handicap.

- Jeg kan også huske, en af mine veninder kom og sagde, at om en uge, så ville min arm vokse ud igen. Så jeg kom glad hjem til mine forældre og sagde, at nu fik jeg snart to hænder ligesom alle andre. Og så måtte de jo sige, at det ikke kom til at ske.

Men takket være en god opbakning fra især familien, fejler selvtilliden i dag ikke noget. Derfor meldte hun sig også til Miss Danmark-konkurrencen.

- Det var noget, jeg rigtig gerne ville prøve, men jeg var ikke sikker på, om jeg kunne være med i en skønhedskonkurrence, og om de ville vælge mig, når jeg ser ud, som jeg gør.

- Men jeg tænkte, nu gør jeg det simpelthen. Jeg vil gerne vise andre, at man kan sagtens kan være smuk og elegant, selvom man kun har én arm.

Facebook
Twitter