Tema Modeugen vinter 2016

Missede du modeugen?: Her er 10 tendenser du ikke må gå glip af

Modeeksperten Chris Pedersen guider dig her til 10 tendenser, der har kendetegnet modeugen i København denne vinter.

Intet modeshow er komplet uden en stjernedrysset frontrow. Kronprinsesse Mary, Ellen Hillingsøe og Cecilie Stenspil var på første række hos Jesper Høvrings show, der er billede fra her. (Foto: Sara Gangsted/Scanpix 2016) (Foto: Sara Gangsted © Scanpix)

1.) Ravefester i 90’erne

(© Copenhagen Fashion Week)

Årets bedste fest stod Ganni for, da de inviterede til 90’er-rave på det gamle diskotek IN i indre København. Olive’s ’You’re not alone’ fik modellerne på dansegulvet iklædt lange løse silkeskjorter, mønstrede bomberjakker, oversize shorts med sportsbælter, og Buffalo-lignende sneakers. Tænk natklubber GAY og London og Mantra under Tivoli i København. Et look, der i den grad skal bæres med et glimt i øjet.

Modeugen vinter 2016

Den københavnske modeuge finder sted 3.- 5. februar 2016, og hovedstaden er i disse dage fyldt med fashionistas, kreative modeskabere og sofistikerede modeller. Du kan læse meget mere om modeugen i temaet her, og på DRK’s Facebook-side kan du se daglige videoreportager og interview fra catwalken.

Gå til tema

2.) 60-minimalisme og vilde mønstre

Baum und Pferdgarten leverede en af sæsonens stærkeste kollektioner i rene silhuetter, der ledte tanken hen på Lone Sherfigs An Education. Dog i vildere mønstre. Bedst var et smalt, blomstret jakkesæt med matchende skjorte i transparent chiffon samt en lang leopard-prikket frakke, der burde finde vej til Kate Moss’ garderobe.

Modeugen NU // Baum und Pferdgarten i tal

Ved du, hvad der skal til for at lave et modeshow, der afvikles på bare 9 minutter?4 måneders forberedelse, 40 sæt tøj, 21 modeller, 1400 invitationer, 200 gæster, 60 flasker champagne og 0 timers søvn, blandt andet...Se her hvordan det gik til Baum und Pferdgartens show i går.

Opslået af DR K på 5. februar 2016

3.) Vincent Beier

Den unge model Vincent Beier fortsatte sit sejrstog som Danmarks førende androgyne model, da han trådte selvsikkert ind på catwalken hos Mark Kenly Domino Tan iklædt lang sort uldfrakke og 12 cm. høje stiletter. Vincent har igennem det seneste år arbejdet som model for bl.a. Maison Martin Margielas kvindebrand, og optræder også i B&O’s nye kampagne med rød læbestift, orange pels og et skarpt blik i øjnene. Storebroren William var desuden med på catwalken iklædt en smuk swakara-pelse i douce nuancer. Smukt show.

4.) stjernedrys på forreste række

Backstage reportage fra Jesper Høvring & Great Greenlands modeshow på Hotel d'Angleterre. Onsdag d. 3. februar 2016. Jesper Høvring (tv), kronprinsesse Mary (im) og Ellen Hillingsøe (th). (Foto: Sara Gangsted/Scanpix 2016) (Foto: Sara Gangsted © Scanpix)

Intet modeshow er komplet uden en stjernedrysset frontrow. Kronprinsesse Mary, Ellen Hillingsøe og Cecilie Stenspil hos Jesper Høvring, Caroline Flemming og Grevinde Cath Danneskiold Samsøe hos Baum und Pferdgarten, Steen Jørgensen hos Asger Juel Larsen og divaen over dem alle; Ghita Nørby hos Nicolas Nybro. ”Han er så festlig og dramatisk. Ligesom mig,” sagde hun begejstret efter showet.

5.) Dansk stortalent

Magasin har i den grad bidraget til modeugen efter at have skabt Dansk design Talent Magasin Prisen på 500.000 kr. Årets vinder Tonsure leverede en stærk debut med et luksuriøst herretøjsbrand med fokus på den klassiske herregarderobe. Brede uldbukser, velsiddende frakker, og den smukkeste dueblå duffelcoat var blandt højdepunkterne, som grevinde Alexandra også var begejstret for. ’Vovet og fræk’ kaldte hun Malthe Flagstads kreationer.

6.) De danske piger

Modeugen NU // Josephine Skriver

Mød Danmarks pt. mest eftertragtede model, Josephine Skriver!Chris var så heldig at fange hende backstage ved Malene Birger-showet til en hurtig snak om rejser, hvad hun ville være, hvis hun ikke var model og hvad hun spiser, når hun kommer til Danmark. Lige på det punkt er hun vist ikke så anderledes end os andre...

Opslået af DR K på 4. februar 2016

Med modelnavne som Josephine Skriver, Nadja Bender, Caroline Brash Nielsen, Emma Oak og Kirstin Liljegren har den danske modelbranche i den grad markeret sig internationalt, og det løfter i den grad modeugen, når de travle tøser prioterer at komme hjem til København for at arbejde for de langt mindre lukrative danske modehus. Thumbs up til jer!

7.) Sælpels på catwalken

Modeugen NU // Freya Dalsjø AW16 på 60 sekunder

Den fremadstormende danske designer, Freya Dalsjø viste i dag sin nye kollektion frem på Københavns Rådhus. Det var et overraskende miks af farver, mønstre og materialer. Her får du hele herligheden - på kun 60 sekunder.Hvad synes du om showet?

Opslået af DR K på 4. februar 2016

Minken har fået stærk konkurrence af den grønlandske sælpels, som de unge danske designere eksperimenter helt vildt med i disse år. Freya Dalsjøes off the shoulder pelsfrakke var fantastisk ligesom Jesper Høvrings minimalistiske miks af sort og grå pels og en grå boucle-kvalitet.

https://www.facebook.com/DRKtv/?fref=ts

8.) Roxy Music

Modeugen NU // Malene Birger på 60 sekunder

Her får dit 60-sekunders modeuge-fix fra morgenstunden.I går i Glyptoteket viste By Malene Birger A/S sin nye kollektion frem for en stjernespækket front row - blandt andre en ret så begejstret Birgitte Hjort Sørensen.Hvad siger du til kollektionen?

Opslået af DR K på 4. februar 2016

Jeg havde Roxy Music i ørene, da jeg så farveholdningen hos By Malene Birger, Jesper Høvring, Mark Kenly Domino Tan og mange andre. Tænk mættet bourdeaux, vibrende turkis, okkergul og lyserød. I mange år har vinterkollektionerne været præget af sort, hvid, grå og marine, men det er slut nu.

9.) My Own Private Idaho

Gus van Sants filmklassiker kørte for det indre lærred, da Asger Juel Larsen præsenterede sin vinterkollektion. Dog med langt mere rå undertoner. Tænk oversize skovmandskjorter, armystrik og oilskin med flabede leopard-detaljer. Punk møder grunge men ført helt op til nutidens langt mere pyntesyge mand.

10.) På scenen

Location og scenografi spiller en kæmpe rolle, når modehusene skal præsentere deres kollektioner. Det handler om at skabe en stemning, der understøtter ideen med kollektionen, og det brugte Baum und Pferdgarten til fulde, da Thorvaldsens Museum efter 14 års modepause åbnede dørene for pressen. Han Kjobenhavn havde dekoreret Den Grå hal med en kæmpe teddybamse, Henrik Vibskov havde skabt den skøreste installation med 100-vis af nøddeknækker-hoveder der klikkede i takt, og Mark Kenly Domino Tan havde fået lov til at låne en nyrestaureret sal på Københavns universitet i Krystalgade. En fed måde at bruge byen på.

  • Chris Pedersen
  • Vært og tilrettelægger på DR K og står bl.a. bag programserierne 'Afrika Er Det Nye Sort' og 'Danmarks Unikke Stilikoner'.
  • Han har været moderedaktør på Euroman, redaktør på Cover og har skrevet om mode, design og kunst for medier som Politiken, Børsen og Berlingske Tidende.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve