Modedesigneren Andre Courreges er død

Courreges blev 92 år og var en pioner for bukser til kvinder og gjorde miniskørtet populært.

Den franske modedesigner Andre Courreges, som var et symbol på revolutionen i tøjstil i 1960'erne, er død, 92 år, meddeler hans selskab.

Courreges, som holdt op med at arbejde i 1990'erne, døde torsdag efter at have kæmpet mod Parkinson's i 30 år, oplyser Maison de Courreges i en erklæring.

Han blev født den 9. marts 1923 i den sydfranske by Pau. I 1960'erne blev Courreges en radikal kraft i moden og var med til at definere en generation.

Han kom i rampelyset med en kollektion fra 1964, hvor han kortvarigt blev konge i den franske modeverden. Hans stil var kendt for kantede miniskørts og jakkesæt i sort og hvid kombineret med briller og hjelme, som ledte tanken på astronauter, og som blev kendt som "the Moon Girl look."

Courreges, der var pilot i Anden Verdenskrig, var en pioner for bukser til kvinder og det diskuteres stadig, hvorvidt han gjorde miniskørtet populært før Mary Quant.

Hans futuristiske stil var især et hit med kunstneren Andy Warhol.

- Courreges tøj er så smukt. Alle burde se ens ud og være klædt i sølv, sagde Warhol engang.

Courreges studerede og arbejdede først som civilingeniør, inden han i 1961 gik ind i modeverdenen og åbnede sit eget modehus i 1961. Efter 1964 lagde han stor vægt på at gøre moden mere populær og til overkommelige priser.

I 1967 giftede Courreges sig med sin assistent, Coqueline Barriere, som overtog den kunstneriske ledelse af modehuset, da han selv trak sig tilbage i 1990'erne.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter