Moderigtig abbedisse fornyer nonnedragten

Amerikanske Mother Mary var ikke tilfreds med den traditionelle nonnedragt. Derfor fik hun en designer til at modernisere den.

Den amerikanske abbedisse Mother Mary har grundlagt sin egen nye nonneorden "Community of Compassion" i Virginia i USA. Men abbedissen stillede sig ikke tilfreds med den traditionelle sort-hvide nonnedragt til sine søstre.

Derfor gik Mother Mary alternative veje for at forny sin arbejdsuniform.

- Jeg satte mig ned og søgte på mode og nonner på internettet, og så dukkede Julias (Sherman red.) blog op, fortæller Mother Mary til NRKs kulturprogram Nasjonalgalleriet.

Det traditionelle udtryk er vigtigt

Men nonnedragtens traditionelle udseende er stadig vigtigt for den nye nonneorden. For den sender et signal til omverdenen, om hvilke værdier nonnerne står for.

- Når jeg har dragten på, synes jeg, at jeg er tilgængelig. Jeg åbner en dør for dem, som ønsker at gå gennem den. Dragten viser, at jeg er på job, siger Mother Mary til Nationalgalleriet.

Næsten skyldig i en dødssynd

Det norske kulturprogram fulgte Mother Mary, da hun for første gang så de nye nonneklæder, og blev helt overvældet af begejstring.

- Jeg gør mig næsten skyldig i dødssynden hovmod, for det her er lækkert, siger hun smilende til NRK's kamera, og fortsætter:

- Jeg havde næsten glemt hvordan det føles at tage noget tøj på, som jeg selv har valgt.

Nonnerne skal føle sig selvsikre

Det er designeren Julia Sherman, der står bag nonneordenens nye dragter, og hun har forsøgt at forene det traditionelle udseende med et moderne udtryk, der er brugbart for alle.

- Nonnerne skal føle sig komfortable og selvsikre i deres tøj. Hvis du skulle gå klædt i det samme hver eneste dag resten af livet, ville du nok ønske, at du var glad for dit tøj, har designeren tidligere udtalt til modemagasinet ELLE.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk