Modeuge for folket: Her er der fri adgang

Det meste er en lukket fest, men København fyldes også med gratis arrangementer for folket under modeugen.

Messehallerne er indtaget af branchefolk, modeshows er kun for inviterede. Og du vil bare gerne til modeuge.

Det meste er en lukket fest til Københavns modeuge, men Copenhagen Fashion Festival forsøger at bringe moden ud til folket:

Fra onsdag til torsdag er Nytorv i København eksempelvis omdannet til Fashion Square, hvor der bliver afholdt en række arrangementer. Nogle kræver, at du køber billet, mens andre er gratis - fx et arrangement med hårproduktet TRESemmés, hvor chefstylisten giver tip til styling lørdag.

Hvad er modens potentiale?

Hele ugen er der også åben udstilling hos Sabine Poupinel, der i FAN OUT viser design fra seks nye designere og fem etablerede, mens DJs som Djuna Barnes og First Hate spiller plader. Torsdag er der fra klokken 16-19 paneldebat om modens potentiale, hvor skribent Esben Weile Kjær, Alternativets kulturordfører Rasmus Nordqvist og kurator Ane Lynge-Jorlén vil give deres besyv med.

Senere samme aften holder byorganisation KBH K – Commerce & Culture for sjette gang havefest i Kronprinsensgade, der vil dækket af 500 m2 græd. Gadens butikker vil holde længe åbent med tilbud, konkurrencer og vareprøver, mens cafe Sommersko vil udvide udendørsserveringen.

Opkald til Kampala fra Gl. Torv

Onsdag, torsdag og fredag vil kunstneren Helle Fuglsang give et perspektiverende bidrag til modeugen med pop-up initiativet 'Clothes Make The Man/Klæder skaber folk'. Torsdag aften er Afrikansk Freestyle Street Fashion med catwalk på strøget, der ender på Gl. Torv med en Skypeforbindelse til til Ugandas hovedstad Kampala. Tilfældigt forbipasserende i Kampala og København vil blive inviteret foran kameraet for at præsentere deres tøj.

Fredag og lørdag vil Unfair Fashion lancere en ny digital platform, der opmuntre unge designere til at designe bæredygtigt, samtidig med, at de holder det de kalder et langsomt modeshow - alt imens de holder fest med flere DJ's.

​Viser det sig i sidste ende, at du ingen penge har til at købe al det nye, du er blevet præsenteret for i løbet af ugen, så frygt ej: Lørdag er der klokken 8-16 tøjbyttemarked i Rådhuset, hvor du kan tage dine gamle klude med og bytte til nyt.

​Se flere gratis arrangementer i grafikken herover.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve