Modtager af De Gyldne Laurbær: Overvældende at være i selskab med store forfattere

Boghandlernes bogpris går i år til forfatter Jesper Wung-Sung for slægtsbogen ’En anden gren’.

Jesper Wung-Sung havde ingen anelse om, at han ville modtage Boghandlernes bogpris, De Gyldne Laurbær, da han tidligere i dag spiste frokost med holdet bag hans historiske roman og slægtsbog 'En anden gren'.

Først da han åbnede døren til forlaget Rosinante, og der blev sagt "Tillykke. Du er vinderen af De Gyldne Laurbær 2017" gik det op for ham, hvorfor det lige præcis var i dag, at hans redaktør havde inviteret ham på frokost i København.

- Jeg er meget overrasket og havde slet ikke luret det. Jeg havde udgivet bogen med et håb om, at den nåede ud til publikum. Det har jeg været lykkelig for, at den gjorde.

- Men at det skulle være deroppe, hvor jeg skulle få en pris, det havde jeg slet ikke forestillet mig, siger Jesper Wung-Sung.

Meget smukt selskab

Siden han begyndte at skrive, da han var i begyndelsen af 20erne, har han fulgt med i, hvem der vandt De Gyldne Laurbær.

- Jeg sad og så fjernsyn, hørte radio og læste avis, som var betalt for min surt opsparede SU, og hørte om personer som Peter Høeg og Carsten Jensen som for mig befandt sig i en anden liga. Og helt tilbage folk som Tom Kristensen, som jeg næsten får tårer i øjnene over at tale om.

- Så det er et meget smukt selskab. Det er overvældende at være være i selskab med store forfattere.

'En anden gren' handler om Jesper Wung-Sungs oldeforældre - det forelskede Tivoli-par San Wung Sung og Ingeborg Danielsen, der møder hinanden i 1902 i Tivoli i København.

Forlystelsesparken har åbnet dørene for en helt ny eksotisk udstilling med ægte kinesere, der arbejder, tilbereder mad og underholder, mens danskerne kigger på.

San Wung Sung er en af de udstillede kinesere og Ingeborg Danielsen en interesseret gæst, der forelsker sig i ham.

Forfatter til flere romaner

Jesper Wung-Sung er født i 1971 og har udgivet flere bøger til børn, unge og voksne. I 1998 debuterede han med novellesamlingen ’To ryk og en aflevering’, som han fik Bogforums Debutantpris for, og som senere blev filmatiseret.

Derefter skrev han sin første roman, ’Kender du ikke akkusativ’, og i 2014 udkom han med ungdomsromanen ’En-to-tre-NU!’. Sidste år udkom så ’En anden gren’, der fik stor ros blandt anmelderne.

Som vinder af De Gyldne Laurbær modtager Jesper Wung-Sung en laurbærkrans, et diplom og et boggavekort på 2.500 kroner.

Uddeling af De Gyldne Laurbær

  • Afstemningen til årets modtager af De Gyldne Laurbær foregår ved, at danske boghandlere i hele landet kan stemme på en nulevende dansk forfatter, der i det forgangne år har udgivet en skønlitterær bog, som fortjener påskønnelse og en plads i litteraturen. En forfatter kan dog kun modtage prisen én enkelt gang.

  • Denne gang har boghandlerne stemt på i alt 50 forfattere, og næsten en-tredjedel af stemmerne er gået til Jesper Wung-Sung.