Mød Diane - USA's største Mads Mikkelsen-fan

Hun er 51 år, amerikaner og så tosset med den danske stjerne, at hun har lavet en fanhjemmeside om Mads Mikkelsen, som hun endda har mødt i USA.

Intet har helt været det samme for 51-årige Diane Boley fra Michigan i USA, siden hun i 2004 så Hollywood-filmen King Arthur.

For lige siden har danske Mads Mikkelsen, der spillede Tristan i filmen, fyldt rigtig meget i amerikanerens liv.

Faktisk er hun blevet så stor fan af den danske skuespiller, at hun i 2008 lavede en fan-hjemmeside, hvor Mads Mikkelsen-fans uden for Danmark kan få seneste nyt om danskeren. Og fansiden sprudler stadig.

- Efter Casino Royale kom der mere information på engelsk om Mads, men det lå spredt over nettet. Jeg tænkte, det ville være rart at have et websted, der kunne samle det hele, fortæller Diane Boley til DR Kultur.

Hun startede med at opdatere hjemmesiden en gang om ugen, men har nu tilføjet en Twitter-konto og en blog om Mads Mikkelsen, som hun nemmere og oftere kan opdatere.

Mads Mikkelsen skaffer nye venner

Og netop i disse dage er det Thomas Vinterbergs film Jagten og Mikkelsens skuespiller-pris fra Cannes Filmfestivalen, der fylder i nyhedsbilledet hos Diane Boley. Nyhederne og videoerne lægger hun på nettet, så andre amerikanske fans kan læse med og kommentere.

For der er mange, der er vilde med Mads Mikkelsen over there:

- Der er flere, end jeg troede! Jeg får mails fra folk, der takker mig for at have lavet hjemmesiden og så deler de deres beundring for Mads med mig. Jeg har endda fået et par gode venner gennem siden. Venner, som jeg ellers ikke havde mødt.

Børn vil have autografer

Nogle misforstår dog Diane Boleys rolle i forhold til hendes aktiviteter på nettet.

- Jeg har fået breve, hvor folk beder om autografer og billeder - og det er faktisk primært børn, der spørger efter det. Men så er jeg jo nødt til at fortælle dem, at vi bare er en fanhjemmeside, og at vi ikke har kontakt med Mads.

Mads er en venlig mand

Til gengæld har hun været heldig og møde Mads Mikkelsen på amerikanske filmfestivaler.

- Jeg har været på Toronto Filmfestival et par gange. Første gang var i 2005, hvor de viste hele Pusher-trilogien og "Adams Æbler". Bagefter kunne man møde Mads. Han var meget venlig og har en skøn form for humor, fortæller Diane Boley.

- Han virkede glad for, at vi var kommet til festivalen bare for at se hans film, fortsætter hun.

"Har jeg en hjemmeside?"

I 2009 fik hun igen en sludder med idolet på festivalen, da hans film "Coco & Igor" og "Valhalla Rising" blev vist. Men det blev kun en kort snak, for pludselig var der mange fans, der stod i kø hos Mads Mikkelsen.

- Jeg fortalte ham om hjemmesiden, og han virkede ret overrasket. Han sagde, "Har jeg en hjemmeside?". Så fik jeg ham til at underskrive et billede, som jeg forærede til en fan via hjemmesiden. Med lidt held får jeg set "Jagten" på festivalen i år, skriver Diane Boley i en mail til DR Kultur.

Noget andet end Hollywoods kendisser

Men hvorfor er hun ikke fan af de store Hollywood-stjerner - hvorfor lige den danske skuespiller?

- Jeg tror, det er den måde Mads smelter ind i sine roller. Når jeg ser ham, ser jeg den karakter, han spiller - mere end jeg ser Mads. Han er en rigtig skuespiller, ikke bare en filmstjerne, fortæller hun og uddyber:

- Måske er det bare fordi, vi ikke bliver bombarderet med ham i de amerikanske medier. I Danmark er I måske lidt trætte af ham nu. Men han er virkelig en talentfuld skuespiller, og han kan spille alle roller - både drama, komedie og action. Han er meget alsidig, fortæller Diane Boley.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter