Morten Helveg overvejer erstatningssag mod Se og Hør

Den radikale EU-parlamentariker kalder sagen krænkende og ubehagelig.

Morten Helveg Petersen (R) mener, at det var vigtigt, at Se og Hør-sagen blev afprøvet ved de danske domstole.

- Krænkende og meget ubehageligt

Sådan lyder det fra EU-parlamentsmedlemmet Morten Helveg Petersen (R), efter der i dag er faldet dom i Glostrup Byret i Se og Hør-sagen. Han overvejer nu at søge erstatning.

Morten Helvet var blandt de mere end 100 kendte, der fik deres kreditkort overvåget i en årrække i 00'erne. Han politianmeldte Se og Hør, da han fik kendskab til sagen for to og et halvt år siden.

- Da en BT-journalist henvendte sig om sagen for første gang, troede jeg ikke på, at det kunne være sandt. Jeg spurgte ham tre gange, om det var rigtigt. Da jeg så dokumentationen, besluttede jeg at politianmelde Se og Hør i samråd med min advokat. Det er ganske rædselsfuldt, at der for eksempel er nogen, der kan se, hvor jeg har købt kaffe, siger han til DR Nyheder.

Overvejer nu erstatningssag

Overvågningen af Morten Helveg Petersens kreditkort brugte Se og Hør i 2008 til en historie om, at han sammen med sin daværende kæreste - tv-værten Line Baun Danielsen - var taget på en kærestetur til Berlin på skatteydernes regning. Rejsen var dog arbejdsrelateret, og han kunne helt lovligt medbringe en kæreste eller ægtefælle.

Morten Helveg Petersen ønsker ikke at kommentere strafudmålingen, men fortæller, at han er glad for, at sagen nu er kørt ved domstolen.

- Nu har den været undervejs i to og et halvt år, siden jeg politianmeldte den. Det har været et langvarigt forløb, og jeg er videre nu med mit arbejde blandt andet med mit arbejde her i parlamentet. Nu tager jeg dommen til efterretning, siger han.