Morten Kirkskov er ny skuespilchef på Det Kongelige Teater

Det bliver den nuværende teaterchef på Aalborg Teater, der fremover skal være skuespilchef på Det Kongelige Teater.

Det bliver den nuværende teaterchef på Aalborg Teater, Morten Kirkskov, der fremover skal være skuespilchef på Det Kongelige Teater. (Foto: Ty Stange © Type 1)

Det er ikke mere end tre år siden, at Morten Kirkskov satte sig i direktørstolen på Aalborg Teater.

Nu rykker den 51-årige teaterdirektør til hovedstaden for at blive skuespilchef for Det Kongelige Teater.

- En leder og en kunstner

Morten Kirkskov bliver netop nu præsenteret som ny leder for det Kongelige Teaters skuespillere ved et pressemøde i Skuespilhusets foyer.

Det Kongelige Teaters direktør, Morten Hesseldahl, siger i en pressemeddelelse, at skuepspillerne på Nationalscenen, nu får en chef med kolosal erfaring både som kunstner og som leder.

- Vi får også en leder med en udpræget helhedstænkende forretningsforståelse og en dyb indsigt i den omverden, teatret er en del af og sat i verden for at give så meget som overhovedet muligt tilbage til. Det Kongelige Teater har potentiale til mere. Det er udgangspunktet for den rejse for teatret, som Morten nu bliver en del af, skriver Morten Hesseldahl i pressemeddelelsen.

Svært ikke at gribe muligheden

Morten Kirkskov selv forklarer, at det er med vemod, at han nu forlader Aalborg teater, men hvis det skulle være, så må det være for jobbet som kongelig skuespilchef.

- Det er tårnhøje ambitioner, der arbejdes med for de kommende år og ganske enkelt svært ikke at lade sig gribe af muligheden for at medvirke til at gøre dem til virkelighed, siger Morten Kirkskov i pressemeddelelsen.

Morten Kirkskov er forfatter og uddannet skuespiller fra Odense Teater i 1990 og har blandt andet medvirket i Susanne Biers 'Brødre' fra 2004 og 'Dirch' fra 2011.

Han afløser Emmet Feigenberg, der blev fyret som skuespilchef tidligere i år.

Facebook
Twitter