Moskéforberedelser uden muslimer

Der skal bygges en ny stor moské i Københavnsområdet. Men foreløbeligt er arbejdet udført uden de muslimske organisationer.

Der er fremlagt to idéer om at bygge en moské på samme grund. Men indtil videre har ingen af disse idéer inddraget danske muslimer i forberedelserne.

Hverken stormoskéen, som blev præsenteret i går nat i New York, eller et boligkompleks med moské med dansk bygherre har involveret de danske muslimske organisationer i forberedelserne.

Muslimerne senere

Arkitektfirmaet BIG har udviklet én af planerne for grunden, som også skal indeholde et højhus - et højhus som vil kræve ændring af lokalplanen.

Og i følge Kristeligt Dagblad siger projektleder Ole Schrøder, at man ville være sikker på, at byggeriet blev til noget. Og at lokalplanen kan ændres. Først derefter ville man indlede forhandlingerne med de muslimske organisationer.

Kamp om islam

I følge lektor på Center for Mellemøststudier på Syddansk universitet, Torben Ruberg Rasmussen vil det blive vanskeligt at samle opbakning til en stormoské blandt muslimer i Danmark:

”Hidtil har de muslimske kredse herhjemme været delt op efter etnisk tilhørsforhold. Og der foregår hele tiden en kamp om, hvad der er den sande islam. At få dem til at mødes er som at løse cirklens kvadratur,” siger Ruberg Rasmussen til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve