'Mr. Reality' har skabt sit sidste tv-øjeblik: 'Rigtig mange har villet være lige så kendte som Sidney Lee'

Familien bekræftede i går, at Sidney Lee er død.

Politiet oplyser, at det var tilstede, da Sidney Lee døde. Man ønsker dog ikke at oplyse yderligere. Foto: Linda Kastrup

I går døde en af de første og største danske realitykarakterer - Sidney Lee.

Om danskerne mødte ham første gang, han tonede frem på skærmen i wrestlingprogrammet 'Blod, Sved og Springskaller', eller det først skete, da han fik det helt store gennembrud i 'Singleliv', hvor han altid servede en "son of a bitch" for sine dates, er sådan set underordnet.

For tv-seernes interesse for Sidney Lee var enorm, og casterne vidste det. Over 50 tv-programmer, et radioprogram og en lang række virale some-eventyr blev det til gennem stjernens 43-årige liv.

Som Sidney Lee, der har det borgerlige efternavn Hassel Hansen, selv udtrykker det i et interview med Euroman fra 2018.

- Det er ikke for at lyde selvfed, men folk har altid syntes, at jeg er interessant og anderledes.

Lagde muligvis hjemmeside ned

Og selvom jobbene blev færre og færre de senere år, så viste realitystjernen, at han selv i efterlivet kan trække danskernes opmærksomhed. Da Ekstra Bladet "breakede" nyheden om hans dødsfald, gik eb.dk simpelthen ned.

- Vi kender ikke den endelige årsag til nedbruddet, men det er klart, at da vi breakede nyheden, kom der en helt usædvanlig stor trafik på siden. Vi havde et uhørt højt antal besøgende, siger Knud Brix, chefredaktør på Ekstra Bladet.

Faktisk så mange besøgende, at vi skal tilbage til sidste sommer for at opleve noget lignende.

Sidney Lee som mange danskere lærte ham at kende, da han tonede frem i datingprogrammer som 'Dagens Mand' og 'Singleliv'. Foto: Camilla Stephan

- Sidst, vi havde et lignende nedbrud, var, da Christian Eriksen fik hjertestop på banen. Man kan ikke sammenligne de to begivenheder, men man kan sammenligne den eksorbitante interesse.

Et faktum, der med stor sandsynlighed ville få smilet frem hos den bandanaklædte realitykonge, der som det mest naturlige omfavnede både ekstremmetal og selvbruner. Og et faktum, der ifølge Knud Brix siger meget om, hvem Sidney Lee var for danskerne.

- Hans betydning for populærkulturen skal ikke undervurderes. Jeg har altid ment, at han bag sin maske havde en masse interessant at byde på.

Det var Sidney Lees familie, der bekræftede dødsfaldet overfor Ekstra Bladet.

Ifølge DR's oplysninger var politiet til stede, da Sidney Lee mistede livet, og sagen er derfor overdraget til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

Denne sammenhæng kan Københavns Politi dog ikke bekræfte.

Sidney Lee har både omtalt sig selv som wrestler og professionel computerspiller. Han var dog først og fremmest én ting - en af Danmarks største realitystjerner. (Foto: Martin Sylvest © Ritzau Scanpix)

- Jeg kan bekræfte, at der i dag er viderebragt en sag til Den Uafhængige Politiklagemyndighed. Vi har ikke yderligere detaljer at oplyse, fortæller Martin Kajberg, vagtchef ved Københavns Politi til DR.

Afgørende for dansk reality

Selvom Sidney Lees gennemslagskraft var så stor, at han både fandt vej til radioprogrammet 'Genialos' på Radio24syv, og endte som en karakter i et Anders And-blad, så var der ingen tvivl om, at der var én arena, der var hans.

Nemlig reality-tv.

Det blev der slået en fed streg under, da han i 2020 modtog æresprisen til den årlige udgave af Reality Awards. Fuldt fortjent, lyder det fra Kit Nielsen, der står bag Reality Awards, og har kendt Sidney Lee i ti år.

- Han har sat et kæmpe aftryk på den danske reality-scene. Han var mr. Reality, siger hun.

I en sådan grad, at hans røde bandana blev en ledestjerne for en ny generation at tv-personligheder.

- Jeg tror, rigtig mange gerne har villet være lige så kendte som Sidney Lee. Han er den deltager, jeg har haft flest forespørgsler på, om man ikke måtte sidde sammen med ved Reality Awards, fortæller Kit Nielsen.

Hvad sker der, er I glar?

Hun beskriver samtidig den nu afdøde stjerne som den diametrale modsætning til de hotelsmadrende 80'er-rock-ikoner, som han dyrkede og idoliserede.

- Jeg tror faktisk, at alle godt kunne lide Sidney. Han har altid været sød mod alle. Jeg har aldrig nogensinde hørt, at han har haft en beef. Han var pissedygtig til at være reality-deltager. Han var bare sig selv, siger Kit Nielsen.

De memorable stunder med Sidney Lee er mange, og tæller både halvgennemførte aprilsnarre, en meget kortvarig boksekamp mod Stig Tøfting og flere druk-rekordforsøg, der fik eksperter til at at råbe vagt i gevær.

Sidney Lee og fodboldspilleren Stig Tøfting udkæmpede i 2009 en boksekamp i KB Hallen arrangeret af pokerspilleren Gus Hansen. Sidney Lee indrømmede senere, at han ikke havde trænet, og han gik også i gulvet efter kun syv sekunder af kampen.

En af de mest memorable er dog episoden, hvor Sidney Lee fra podiet til Reality Awards 2014 snubler over ordene og får råbt "Hvad sker der, er I glar?". En melding, der godt hjulpet på vej af satireprogrammet Dybvad, blev synonym med Sidney Lee.

- Den sætning har vi joket med rigtig mange gange, fordi det virkelig forfulgte ham. Det stod på nogle studentervogne for nogle år siden, og når vi så det, så sendte vi altid en besked til hinanden ”Aargh, prøv at se, den er her stadig”, siger Kit Nielsen.

Glad for at være tilbage på skærmen

Mens Sidney Lees absolutte storhedstid lå længe før DR besluttede sig at kaste sig over den ofte udskældte genre, så var en af Sidney Lees sidste tv-medvirkender i DR-udsendelsen, "Du så os date", der genbesøgte de største realityøjeblikke.

Her husker redaktør Josefine Svendsen en veloplagt og ikke mindst erfaren realityhest, der igen duftede savsmuld.

- Man kunne mærke hans erfaring. Han vidste, hvad han skulle gøre, og hvad han skulle sige, fortæller hun.

I programmet er Sidney blevet parret med den ligeledes legendariske Rasmus Billing Birnbaum, "Numse Rasmus", fra Singleliv. Her filosoferer de to tv-seniorer over, hvordan det er at være realitystjerne, når fardunken begynder at vokse.

- Mit indtryk var, at han havde det godt, og at han var rimelig glad for at være tilbage på skærmen, fortæller Josefine Svendsen.

For skærmen blev det redskab, der gav realitystjernen mulighed for at udfolde et talent, han allerede som barn vidste, at han havde.

- Da jeg startede i 1. klasse på Sølvgade Skole, gik der kun et halvt år, og så kendte alle elever og lærere mig. Jeg vidste, at jeg skulle have et arbejde, hvor jeg kunne udnytte min karisma, sagde han selv til Euroman i 2018.

Der gik femten år, og så kendte alle danskere Sidney Lee.