Museet Louisiana får milliongave

Kunstmuseet Lousiana i Humlebæk fik onsdag et fødselsdagslegat på fem millioner kroner. Den glade giver var tøjforretningen "Nørgaard på Strøget".

Kunstmuseet Lousiana i Humlebæk har fået noget af en fødselsdagsgave. Museet har fået et ekstraordinært stort fødselsdagslegat på fem millioner, og gaven kan bruges frit, bare pengene går til kulturel virksomhed, skriver Helsingør Dagblad.

- Det er den slags, man knap orker at drømme om, fordi man ved, det aldrig sker: At nogen pludselig står der, uopfordret, og vil give én noget, siger museumsdirektør Poul Erik Tøjner til avisen.

Skal støtte kunst

Pengene kan bruges frit indenfor rammerne af Louisianas kulturelle og kunstneriske virksomhed, oplyser museet i en meddelelse om det nye fødselsdagslegat, der skal støtte kunst og almennyttig kulturel virksomhed.

Den glade giver er tøjbutikken "Nørgaard på Strøget". Og det er ikke første gang, "Nørgaard på Strøget" uddeler milde kunstneriske gaver.

Virksomheden har tidligere doneret penge til Louisiana til køb af kunstværker af den danske maler Tal R og kunstnerduoen Elmgreen & Dragset. I 2010 har virksomheden også - sammen med andre sponsorer - doneret penge til Statens Museum for Kunst i København.

Facebook
Twitter