Museum udstiller Lars von Triers hus af døde kroppe: Det er ikke for små børn

Lige nu kan du opleve et makabert hus fra Lars von Triers nye film på museum.

Seriemoderen Jack (Matt Dillon) bygger et hus ud af et makabert materiale i 'The House That Jack Built'. (Foto: Christian Geisnæs © Nordisk Film)

Har du set Lars von Triers nye film, 'The House that Jack built'?

Så ved du, at der er skruet godt op for en række grumme effekter i filmen.

Men du kan faktisk også opleve den mest makabre kulisse fra filmen i virkeligheden.

Kunsthal Charlottenborg i København udstiller nemlig lige nu det originale "hus" fra filmen. Og det er ikke for sarte sjæle, forklarer museumsdirektør Michael Thouber.

For at opleve huset fra 'The House That Jack Built', skal du forbi et plasticforhæng - ligesom scenen i filmen. (Foto: Anders Sune Berg © Kunsthal Charlottenborg)

- Når folk kommer ind og ser huset, kan man godt fornemme, at mange træder et skridt tilbage. Udstillingen er lavet fuldstændig som i filmen, hvor man skal trække nogle plastikstykker til side for at komme ind i rummet, som ligner et stort fryserum. Men når først folk tør tage skridtet indenfor, bliver de som regel hængende længe for at kigge på værket.

Og uhyggelige detaljer er der nok at kigge på.

Museumsdirektør: Det er en hel mareridtsvision

Huset, som er tegnet af den verdenskendte danske arkitekt, Bjarke Ingels, er nemlig bygget op af figurer af virkelighedstro døde menneskekroppe.

I filmen 'The House that Jack built' er husets "materiale" nemlig de lig, massemorderen Jack har på samvittigheden. Og derfor mener Michael Thouber, at værket kan få nakkehårene til at rejse sig på de fleste.

- Vi har valgt at oplyse publikum om, at det er en dårlig ide at tage små børn ind og se det. Og den beslutning fortæller jo noget om uhyggen i det hus. Det er jo en hel mareridtsvision. Men når det så er sagt, så er det ét af de værker i hele udstillingen af BIG, som er blevet delt mest på de sociale medier, fortæller Michael Thouber.

Hvis man tør bevæge sig tæt på Bjarke Ingels' værk, venter der et rædselsvækkende syn. (Foto: Anders Sune Berg © Kunsthal Charlottenborg)

Feedbacken til museet på Bjarke Ingels' værk har også generelt været positiv.

Og på museet er man begejstret for at kunne udstille et kunstværk skabt af både Lars von Trier og Bjarke Ingels, som man her anser for at være to af tidens største kunstnere i Danmark.

Fra begejstring til stor overraskelse

Huset fra Lars von Triers nye horrorfilm er en del af udstillingen 'BIG ART'. Den består af flere kunstværker, som arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group, BIG, har skabt i samarbejde med flere internationale kunstnere.

For det meste har Bjarke Ingels taget initiativet til at arbejde sammen med kunstnerne i BIG’s projekter. Men denne gang var det Lars von Trier, som inviterede Bjarke Ingels til at tegne det centrale værk i filmen, fortæller Michael Thouber.

- Da han blev ringet op af Lars von Trier om projektet, blev han vildt begejstret. Både fordi han er stor fan af von Triers arbejde, men også fordi det var et hus, som var omdrejningspunktet for filmen. Overraskelsen var dog stor, da de holdt et møde, og Bjarke fandt ud af, hvilket slags hus der var tale om.

Huset fra 'The House that Jack built' kan opleves som en del af udstillingen 'BIG ART' på Kunsthal Charlottenborg indtil den 13. januar 2019.

Facebook
Twitter