10 ting du ikke allerede ved om Bruce Springsteen

Inden koncerten med The Boss i aften har vi sørget for underholdning til køen med vaskeægte blæreviden om Bruce Springsteen.

Bruce Springsteen er også kendt som 'The Boss', og i aften giver han den første af to koncerter på dansk jord inden for en måned. (Foto: Buda Mendes © 2013 Getty Images)

Hele to gange i år finder Bruce Springsteen vej til Danmark.

I aften giver han sin første koncert ud af to i Parken i København, og om lige knap en måned er The Boss allerede tilbage igen, når han den 20. juli lægger vejen forbi Horsens.

Billetterne til begge koncerter er for længst udsolgt, og der er garanteret fuldt hus.

Derfor har vi gjort det hårde arbejde for dig og fundet 10 ting, du sikkert ikke ved om Bruce Springsteen. Med andre ord: viden du kan blære dig med i køen.

1. Born in the USA

Bruces fulde navn er Bruce Frederick Joseph Springsteen, og han blev født den 23. september 1949 i New Jersey. Det gør ham 66 år gammel.

Og så er 'Born in the USA' forresten ikke en hyldestsang til USA, som man ellers kunne tro. Sangen er faktisk en kritisk kommentar til Vietnamkrigen.

2. The Beatles på guitar

Bruce Springsteen har allerede haft en lang karriere. Her ses han på scenen i 1978. (Foto: Larry Hulst © 1978 Larry Hulst)

Den første sang, som Bruce Springsteen lærte at spille på guitar, var ’Twist and Shout’ med The Beatles. Man kan af og til stadig høre ham spille stykker af sangen live under koncerter.

3. Seks måneders arbejde på én sang

Springsteen udgav sangen ’Born to Run’ i 1975, men det har angiveligt taget mere end seks måneder med små rettelser, justeringer, tilføjelser og fraklip, før sangen fik den form, som den har i dag.

4. Utilfreds med et billede

Bruce Springsteen brød sig angivelig ikke om coveret til 'Darkness on the Edge of Town'. (Foto: Mike Marsland © 2010 Mike Marsland)

Bruce Springsteen har indrømmet, at han ikke var helt tilfreds med det billede af ham, der endte på coveret af hans album fra 1978 ’Darkness on the Edge of Town’. Han tog derfor sagen i egen hånd og overmalede en stor reklame for albummet med spraymaling, lyder historien.

5. Monica fra ’Friends’ er med i en af hans musikvideoer

Før hun blev castet som den neurotiske Monica i hitserien ’Friends’, fik Courtney Cox rollen som dansende fan i musikvideoen til ’Dancing In the Dark’.

Du skal hoppe 3 minutter og 20 sekunder ind i musikvideoen for at se Bruce og Monica danse sammen.

6. Har en asteroide opkaldt efter sig

Asteroiden har vi ikke et billede af, men så du til gengæld se, hvordan The Boss så ud under en koncert i 1984. (Foto: Ebet Roberts © (c) Getty images)

Jep, da forskere i 1999 opdagede en ny asteroide, havde de natten igennem lyttet til Bruce Springsteens musik. Intet var derfor mere nærliggende end at give asteroiden navnet ’Springsteen’.

Så det gjorde de.

7. Hitmager for andre

Springsteen har ikke kun skrevet hits til sig selv; Flere andre musikere har også fået glæde af hans sangskrivningsevner.

Blandt dem er sangeren og kunstneren Patti Smith, der har indspillet sangen ’Because the Night’, som oprindeligt var tiltænkt Springsteens eget album ’Darkness on the Edge of Town’.

8. Bandets guitarist er med i ’The Sopranos’

Her ses Steven Van Zandt under en koncert i London tidligere på måneden. (Foto: Brian Rasic © 2016 Brian Rasic)

Steven Van Zandt er en fast del af E Street Band som guitarist, men i 1999 blev han bedt om at komme til audition på en ny tv-serie. Her endte Van Zandt med at få rollen som Silvio Dante i ’The Sopranos’.

Musiker-skuespilleren kan dog stadig ses på scenen med Bruce og de andre bandmedlemmer.

9. To hustruer i én musikvideo

Bruce Springsteen var fra 1985-89 gift med Julianne Phillips, og siden 1991 har han været gift med Patti Scialfa. I musikvideoen til ’Glory Days’ fra 1984 er begge de fremtidige hustruer dog med. Kan du spotte dem?

10. Har aldrig toppet hitlisten

På trods af sin enorme popularitet er det aldrig lykkedes for Bruce Springsteen at ende øverst på den amerikanske Billboard-liste. Det tætteste han kommer er en andenplads med ’Dancing in the Dark’ fra 1984. På DR’s radiokanaler er det dog ’Hungry Heart’ fra 1980, der hyppigst bliver afspillet.

Facebook
Twitter