13-årige Lærke: Jeg vil altid være Belieber

Lærke Clausen bruger det meste af sin fritid på at tweete, facebooke og instagramme om Justin Bieber. At være Belieber handler lige så meget om fan-fællesskabet på nettet, som om popstjernen der giver koncert i aften.

13-årige Lærke Clausen er en af de mange Beliebers, der skal til koncert med den canadiske popstjerne i Parken i aften. (Foto: Lærke Clausen © Lærke Clausen)

Klokken ni i går morges skrev Lærke Clausen dagens første opslag på Facebook.

- JUSTIN ER I DANMARK! JAAAA! Jeg kan slet ikke vente til i morgen! :)

Det afføder 94 likes og kommentarer som ”Jeeeeg glæder mig os'” og ”Bare tanken om, at han er i Danmark, gør mig skrigende glad!:)”

Inden klokken et om eftermiddagen har Lærke Clausen opdateret Facebook-siden 'Danske Beliebers' fire gange.

Bruger mere end en time

13-årige Lærke Clausen bruger gerne mere end en time om dagen på at facebooke, tweete, instagramme, læse om og se videoer med Justin Bieber på nettet.

Fredag poster hun lidt mere end normalt, fordi det canadiske popfænomen giver koncert for et udsolgt Parken i København i aften.

- Jeg er helt spændt. Det er meget svært at forklare. Mit humør stiger helt vildt. Hvis jeg ser et billede af ham, kan jeg nærmest give mig til at græde. Man har det som om, at man kan alt. Det er bare.. åh…, siger hun.

Synger til Bieber-parade

Lærke Clausen går i 7. klasse og bor i Slagelse på Sjælland.

På hylderne i hendes værelse står både Justin Biebers cd'er, bøger og parfume. På væggen hænger flere plakater, og på hendes arm sidder et lilla gummiarmbånd med idolets navn skrevet med boblet skrift.

I snart halvandet år har Lærke Clausen sammen med nogle andre Bieber-fans stået for Facebook-siden 'Danske Beliebers'. Siden har over 2.700 følgere.

Her poster hun for eksempel billeder af Justin, hvor hun kommenterer hans udseende, hans musik, eller hvad han har lavet.

- Justins hår! åååååhhhh my gaaard! ??, skriver hun for eksempel i april til et foto af stjernens nye blonde frisure.

De fleste af de 2.760 følgere på Facebook-siden har hun aldrig mødt i virkeligheden. Men mange af dem er blevet lige så gode veninder, som dem hun går i klasse med.

- Hver gang jeg kommer ind på siden, ligger der i hvert fald to ny venneanmodninger. Jeg synes, det er så dejligt. At være Belieber er ligesom at være en familie, siger hun.

Har 73 mio. følgere på Twitter

Lærke Clausen har været Bieber-fan, siden hun som ni-årig så videoen 'Baby' på tv-kanalen Voice.

Derefter begyndte hun at følge stjernen på alle de sociale medier, hun kunne.

Twitter hørte hun om, da en Belieber fortalte hende, at man også kunne følge idolet der – og ligefrem skrive til ham personligt.

Bieber er i dag den mest fulgte konto på det sociale medie – hans Twitter-profil har over 37 millioner følgere. Til sammenligning er præsident Obama kun den 4. mest fulgte.

I aften skal Lærke Clausen mødes med flere af dem fra sin Facebookside til koncerten.

Nogle af dem har hun allerede mødt i virkeligheden. For eksempel til Bieber-parader i de større byer.

- Så går vi rundt i gaderne og synger hans sange og taler om ham. Men vi taler også om alt muligt andet. Om skolen, eller hvordan det går derhjemme, siger Lærke Clausen. Græd, skreg og sang med

I aften tror hun også, at fællesskabet med alle de andre 50.000 Beliebers i Parken bliver noget af det bedste.

- Jeg tror, det bliver ligesom sidste gang, jeg så ham til koncerten i Herning. Vi græd, skreg og sang med alle sammen. I ugerne bagefter kunne jeg bare ikke forstå, at det var sket.

Lærke Clausen bliver snart 14 år. Og hun er godt klar over, at mange, når de bliver ældre, begynder at blive interesseret i andre ting end Justin Bieber.

Alligevel tror hun ikke, hun nogensinde vil stoppe med at være Belieber.

- En rigtig Belieber er en, der altid er Belieber. Hvis han bliver ved med at lave musik, så vil jeg altid være fan af ham. Det vil nok altid ligge i mit baghoved, at jeg er Belieber.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk