14-årige tvillingebrødre fra Norge får danske piger til at bryde sammen

DR har mødt de norske tvillinger Marcus og Martinus, der har spillet udsolgte arenakoncerter og sikret sig 600.000 følgere på Instagram. I weekenden var de i Danmark for at vise deres nye film.

(Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)

Det er en diset lørdag formiddag, og temperaturen er kun lige over frysepunktet.

Alligevel står op imod 150 piger – foruden 11 sikkerhedsvagter – klar langs en indhegnet rød løber ved Imperial-biografen i København.

Mange af pigerne har stået her i timevis. Enkelte dukkede op klokken fem i morges for at sikre sig en god plads, for denne dag har potentiale til at blive den bedste lørdag nogensinde for disse forfrosne piger.

Hvorfor?

Fordi den røde løber om få timer betrædes af to 14-årige brødre fra Norge. Et popfænomen af de helt store, kan man også kalde dem.

Deres navne er Marcus og Martinus, der er enæggede tvillinger – og hvis pigerne langs den røde løber vidste, at DR skal tale med dem om lidt, ville de uden tvivl blive meget misundelige.

Blev stjerner som 10-årige

Marcus og Martinus' efternavn er Gunnarsen, men deres mange fans og musikbranchen er på fornavn med de to unge sangere, der siden debuten – og sejren – i norsk MGP Junior i 2012 har udviklet sig til at være en kæmpe, skandinavisk succes.

Lige nu er de aktuelle med dokumentarfilmen ’Marcus og Martinus - sammen om drømmen’, der fortæller om duoens vej til de mange hits, skrigende fans, udsolgte koncerter og 600.000 følgere på Instagram.

Det er den film, der har lokket de mange fans ud i den københavnske kulde denne lørdag.

Svært at vælge sin favorit

Anna Kaplers og Sara Wegge-Berg, der begge er 13 år, har været fans – eller MM’er som fansene kalder sig – siden i sommer.

Sidste år gik de to veninder glip af drengenes velbesøgte koncert i Tivoli, så denne gang er de mødt op to timer før duoens ankomst for at komme helt tæt på.

- Vi nåede desværre ikke at få billet til filmen i dag, men vi skal ind og se den i morgen rigtig tidligt. Vi vil gerne se den så hurtigt som muligt, siger Sara.

Drømmen er at få et kys på kinden af Marcus og Martinus, fortæller de to fans Sara Wegge-Berg og Anna Kaplers. - Det er jo det, man håber allermest på, siger de i kor. (Foto: Marie Ravn Nielsen © dr)

Hvem er jeres yndlings af de to – og kan I kende forskel på dem?

- Altså, det er lidt svært, men jeg kan bedst lide Marcus, siger Anna.

- Og jeg kan bedst lide Martinus, supplerer Sara.

- Men min veninde Frida, hun kan slet ikke vælge, konstaterer Anna.

Grædende piger ventede forgæves i lufthavn

De mange pigers begejstring for de to norske stjerner sætter også sit præg på en del forældres liv.

Kezia Simonsen har i hvert fald en del Marcus og Martinus i kalenderen for tiden.

I morges var hun allerede herinde klokken halv seks for at sætte sin ældste datter af ved Imperial, hvor hun holdt hende med selskab en times tid i kulden. Nu har hun været hjemme for at hente sin yngste datter, Sille på 11 år, der også er fan af de to nordmænd.

- Vi var også i lufthavnen i går for at ville se dem. Vi stod derude fra klokken 15 og fik at vide, at de først ankom klokken 20. Men de kom ikke ud i ankomsthallen – de tog ”snigeren” igennem VIP-udgangen, så der stod grædende piger over det hele, siger Kezia Simonsen.

Kezia Simonsen og datteren Sille skal også til tvillingernes næsten udsolgte koncert i Royal Arena i marts. (Foto: Marie Ravn Nielsen © dr)

Hun var også forbi en københavnsk boghandel med døtrene, da Marcus og Martinus signerede deres selvbiografiske bog i efteråret, og så har hun og døtrene billetter til duoens koncert i Royal Arena i marts.

Men i dag gælder det filmen.

- Jeg har glædet mig vildt længe til at se filmen, for jeg kan godt lide deres musik. Jeg hører dem rigtig meget, siger datteren Sille.

Glade for den fine velkomst

Mens der strømmer flere og flere unge fans til udenfor, er dagens to hovedpersoner ubemærket ankommet til biografen ad en bagindgang.

Humøret hos de to brødre er højt, og tøjet er afslappet og cool, som man ser det hos andre popstjerner.

Og selvom de 14-årige drenge starter med at løbe drillende rundt efter hinanden, er det to topprofessionelle og høflige stjerner, der møder pressen i et hjørne af biograffoyeren.

Alle journalister, der har fået en interviewaftale, får afslutningsvis en krammer og et ”tusind tak” fra tvillingerne, der svarer høfligt og roligt på spørgsmålene og poserer begejstret for kameraet.

For selvom det er overvældende med de skrigende piger, så har begge brødre ja-hatten på:

- Det er helt fantastisk, at vores fans gider at stå og vente på os – at de ligesom bare er der for at se os. Jeg elsker Danmark, og det er helt fantastisk, at hver gang vi er her, så får vi en enormt fin velkomst af de danske fans, siger Martinus.

Kan I overhovedet gå i fred hjemme i Norge?

- Nej, lyder det prompte fra dem begge.

  • De to superstjerner fik taget en hel del selfies, da der var forpremieren på deres dokumentar 'Marcus og Martinus - sammen om drømmen' i København. (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)
  • At møde sine idoler kan være en meget overvældende oplevelse. Det måtte disse grædende fans af Marcus og Martinus erkende. (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)
  • Marcus i fuld fart ned ad den røde løber, hvor de to brødre også fik vist deres evner med en fodbold til fansenes store begejstring. (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)
  • Mange fans havde gaver med til Marcus og Martinus. Her ses en fan med en flot tegning af de to stjerner. (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)
1 / 4

Drømmen er ikke nået endnu

Deres egne forbilleder er store popstjerner som Justin Bieber, Jason Derulo, Ed Sheeran og Bruno Mars, og selvom Marcus og Martinus allerede selv har udsolgte arenakoncerter på cv'et og leverer hits ligesom deres idoler, så er festen først lige begyndt.

- Vi har jo altid haft lyst til at være popstjerner. Det har altid været vores drøm at lave musik, og den drøm vil vi fortsat gerne leve. Vi vil gerne fortsætte med det, vi allerede gør, siger Marcus.

- Ja, og min drøm er at få en verdensturné engang. Det ville være dritkul, siger Martinus.

https://vimeo.com/176290294

Savner I jeres skolekammerater og jeres hverdag, når I er ude at spille koncerter og andet?

- Vi har en del venner her også, så det går ganske godt. Vi møder jo så mange, når vi er ude at rejse, som vi også kan sludre med, så det går fint, siger Martinus.

'Lakse' og drengene

Men interviewet med Marcus og Martinus bliver kort, for der hænger to jakkesæt og venter på de to brødre, og dernæst en rød løber og hundredvis af syngende og skrigende fans.

Pigerne udenfor er godt i gang med at blive gejlet ekstra op af Snapchat-kendissen Lakserytteren med det borgerlige navn Rasmus Kolbe.

Han har som rød løber-vært fået de mange fremmødte børn og unge til at skråle hittet ’Elektrisk’ og har netop holdt en quiz om Norge med Marcus og Martinus-merchandise som præmie.

Og så sker det.

De to stjerner ankommer sammen med tre bodyguards, og med ét stiger lydniveauet til nye højder denne formiddag. Så meget, at flere voksne omkring indhegningen kortvarigt må holde sig for ørerne.

På vej ned ad den røde løber tager tvillingerne sig tid til at dele knus, autografer, selfies og smil ud til de mange fans, hvoraf nogle af dem bryder ud i gråd over den overvældende oplevelse, det er at møde idolerne.

- En meget ærlig film

Og skulle der være nogle af de fremmødte fans, der ikke var så heldige at komme i nærkontakt med idolerne, så melder der sig nu et plaster på såret.

For bare det at sidde i samme biografsal som Marcus og Martinus er i sig selv vildt for mange af pigerne, der har billet til forpremieren på ’Marcus og Martinus – sammen om drømmen’.

Og biografmørket er netop næste punkt på denne lørdags program.

I dag, torsdag, kan resten af Danmark også se med, når der er biografpremiere på filmen, der går tæt på tvillingerne – både når de kæmper med at øve, pjatter med vennerne i klasselokalet eller står på de store scener.

Og Marcus og Martinus er enormt tilfredse med det portræt, filmen viser af dem.

- Meget! Det her er en meget ærlig film, som også viser vores fans, at det hele ikke kun er godt. Der vises også negative ting i filmen, så den er også en gave til vores fans, som hjælper os igennem en masse, siger Marcus.

’Marcus og Martinus – sammen om drømmen’ har premiere i dag over hele landet. Duoen giver koncert i Royal Arena i København 18. marts.

FacebookTwitter