16 af verdens største musikere står bag egen streamingtjeneste

​Madonna, Beyonce, Kanye West samt Jay-Z er gået sammen om streamingtjenesten Tidal. Tjenesten skal presse konkurrenterne til at give musikerne bedre vilkår.

Jay-Z relancerede tirsdag aften streamingtjenesten Tidal. 16 andre store musikstjerner står bag tjenesten. (Foto: Adrian Sanchez-Gonzalez © Scanpix)

16 af verdens største musikere med blandt andre Rihanna, Madonna, Jay-Z og Chris Martin fra bandet Coldplay er gået sammen for at ændre markedet for streaming af musik.

Tirsdag aften præsenterede musikerne relanceringen af streamingtjenesten Tidal, som ifølge musikerne vil give magten tilbage til musikerne selv.

Tidal er en konkurrent til streamingtjenester som blandt andet Spotify og ses som en eskalering af den stigende konkurrence på markedet. Et marked, hvor flere kunstnere har brokket sig over en for lav betaling, når deres musik bliver afspillet.

Skal sikre musikerne bedre forhold

Det er netop den lave betaling af, den nye tjeneste skal være med til at lave om på, og Tidal skal samtidig være med til at presse de andre streamingtjenester til at følge efter, skriver blandt andet Billboard.

- Udfordringen er at få alle til at respektere musik igen og anerkende værdien af musik, siger Jay-Z blandt andet til magasinet og tilføjer, at man bliver nødt til at støtte musikerne, hvis man fortsat vil lytte til god musik.

Flere medier skriver, at Tidal vil forsøge at få eksklusive rettigheder til musik. BBC skriver, at Jay-Z, der står i spidsen for Tidal, forsøger at skaffe nye album fra musikerne en uge før de andre streamingtjenester, mens andre medier skriver, at medejere som blandt andre Madonna, Kanye West og Daft Punk vil stoppe med at udgive deres nye sange på Spotify for i stedet at udgive det via Tidal.

Desuden har flere af de deltagende musikere beskrevet den nye streamingtjeneste på Twitter - heriblandt Jay-Z og Madonna.

https://twitter.com/S_C_/status/582391785923743744

Taylor Swift er med

Den amerikanske stjerne Taylor Swift har ifølge flere medier allerede lagt sin musik ud på Tidal. Hun valgte i september at trække sine numre ud af Spotify, fordi hun var imod den svenske streamingtjenestes gratis-abonnement, som bliver finansieret af reklamer.

Selv om flere af de største musikere står bag Tidal, så peger flere medier på, at musiktjenesten har svagheder. Ifølge BBC tilbyder Tidal kun 25 millioner musiknumre, mens de typiske konkurrenter har omkring 30 millioner i deres tjenester.

Tidal fås i to udgaver – en premium-udgave og en såkaldt hifi-udgave. Premiumudgaven koster 99 kroner per måned og vil inkludere standard lydkvalitet og videoer, mens hifi-udgaven til 199 kroner per måned giver bedre lydkvalitet samt musikvideoer.

Tidal ses som den internationale udgave af streamingtjenesten Wimp og begge er en del af den svenske selskab Aspiro, som Jay-Z tidligere købte for 56 millioner dollar.

Tidals pressechef i Oslo, Kristin Eldnes, har fortalt DR Kultur, at streamingtjenesten vil betale 75 procent af alle indtægter til artisterne og rettighedshaverne.

Facebook
Twitter