2018s bedste nye navne: Her er 6 du skal holde ørene åbne for

Menuen står på alt fra klavertrylleri og indiepop til rock med børnekor, når DRs radioværter peger på de navne, der kommer til at præge 2018.

(Foto: Nikolai Linares /Collage: dr.dk © Nikolai Linares)

2018 står for døren med masser af nye musikoplevelser, heriblandt muligheden for at opdage nye favoritter. Måske har du ved svært at overskue strømmen af nye navne – men fortvivl ikke!

Her giver radioværter fra DRs musikradiokanaler nemlig deres bud på, hvilke musikalske talenter, de tror, kommer til at præge det nye musikår.

Uundgåelig indiepop

Andrew Moyo, P3, anbefaler Nelson Can

- Nelson Can er som sådan ikke et nyt navn, men de brød for alvor igennem i år med 'Break Down Your Walls' i år; et virkelig dejligt indiepop-nummer, som blev P3's Uundgåelige, og som de optrådte med til P3 Guld.

Jeg håber, de kan holde skruen i vandet og etablere sig i 2018.

0:00

Justin Timberlake elsker dem

Henrik Milling, P4, anbefaler The Shadowboxers

- De har udgivet et nummer, der hedder 'Hot Damn!', det er fandeme sprødt. Hvis de opretholder deres kadence, så kommer der til at være ballade omkring dem – de er rystende dygtige.

Med så meget, der er linet op for dem, kan det næsten ikke passe andet, end at de slår igennem. De har lavet to albums før, men nu har de produktionsmusklerne – det er eddermame stereo, det her!

0:00

Guitarhelt med børnekor

Carsten Holm, P6 Beat, anbefaler Turbolens

- Den tidligere Mew-guitarist Bo Rune Madsen, der aldrig har stået i front for et band før, har kastet sig ud i at synge og inviteret skolebørn med på sin ep ’Tro, håb og kærlighed’, hvor de spiller instrumenter og udgør et fængende kor.

Jeg glæder mig til at høre, hvordan Bo Rune Madsens musikalske finurligheder udvikler sig på en fuldlængde i 2018.

0:00

En mageløs pianist

Claus Berthelsen, P2, anbefaler Anna Vinnitskaya

- Hun er huskunstner hos WDR-symfoniorkester i Køln og har indspillet Bartoks tre klaverkoncerter.

Jeg håber meget, at de udkommer i 2018, for det er mageløse værker, som på mange måder opsummerer, hvad det 20. århundrede betød for musikken. Og fordi Anna Vinnitskaya er en pianist, der absolut er værd at holde øje med.

0:00

Stortalent med solidt stamtræ

Michael Bernhard, P7 Mix, anbefaler Hugo Helmig

- Søn af du ved nok hvem :-) 'Please Don't Lie' var et kæmpe hit fra den unge mand. Kæmpe talent og en stemme, som selvfølgelig kommer fra farmand, men så alligevel er helt hans egen.

Seneste single 'Eyes Wide Shut' viser en lidt anden dybde, men det er bestemt en fed popsang. Jeg ser frem til album og tour med ham i 2018.

0:00

Groovy aarhusianere

Niels Christian Cederberg, P8 Jazz, anbefaler Bangin Bülows Nice Jazz Quartet

- Jeg har et godt øje til især to musikere fra Aarhus. Den ene er trommeslageren Frederik Bülow. Hans trommespil bringer noget nyt på banen, som ikke har været så fremme herhjemme endnu.

Han arbejder med virkelig komplekse ting i sit spil, men har sans for at holde et groove, der gør, at han ikke taber lytterne undervejs.

Den anden er bassisten Adrian Christensen. Han er fuld af overskud i sit spil, og ligesom Frederik Bülow har han samme følsomhed overfor modtagerne af musikken, så selv om hans spil kan blive komplekst, så føler jeg aldrig at jeg bliver tabt. Igen handler det meget for mig om sansen for groovet.

De to er det rytmiske grundlag i orkesteret Bangin Bülows Nice Jazz Quartet, som jeg ved, vi kommer til at høre mere til i 2018.

0:00
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk