3 anmeldere roser popdronning: ’Anti’ er et anti-Rihanna-album

Rihannas nye album ’Anti’ viser helt nye – og ifølge anmelderne – gode sider af Barbados-popstjernen.

Det er et mere inderligt og personligt album, Rihanna netop har udgivet, mener anmelderne. (Foto: EJ Hersom © Scanpix)

Skal du til Rihanna-koncert på Refshaleøen den 7. juli, eller tager du rygsækken med til Smukfest i Skanderborg til august, så bør du glæde dig.

Ifølge de danske anmeldere viser Rihanna helt nye og interessante sider af sig selv på det nye album 'Anti'.

På det ottende album er der skruet ned for den hårde dancehall-stemning og op for den mere minimalistiske lyd og Rihannas stemme. Et rigtig anti-album, hvis man spørger anmelderne.

Gaffa: 5 stjerner

- Rihannas vokal fremstår endnu stærkere og får mere plads end på hendes tidligere udspil, og åbneren 'Consideration' er et stærkt og nærmest støvet forvarsel for de overvejende atmosfærisk funderede og til tider minimalistiske lytteoplevelser, der venter på albummet.

- I det store hele føles 'Anti' mere personlig og inderlig, end hvad vi tidligere har fået fra Rihannas hånd, og produktionsmæssigt kommer vi vidt omkring. (…) Det her album er ikke lavet for at please, det er lavet for at bide fra sig – og på sigt bide sig fast, skriver Gaffas Michael Jose Gonzales.

Politiken: 5 hjerter

- Den store overraskelse er Rihannas markante skift i temperament, den eksperimenterende sangstil og de store udeladelser på ’Anti’.

- Rihanna synger igen om sex, om at være fortabt og i klemme i kærlighedens trivielle karrusel. Men hvor hun plejede at hamre en rambuk af eufori ind i brystkassen på os, trækker Rihanna os ned i en sumpet dyb af soulede og sære produktioner. Fra de kuldsejlede violiner til metalliske rytmer, skriver Politikens Simon Lund.

Jyllands-Posten: 4 stjerner

- Titlen ’Anti’ giver god mening i den forstand, at pladen hverken er så festlig eller tempopræget som flere af forgængerne. Pladen kunne således opfattes som Rihannas opgør med pladebosser og fanskarens forventninger, skriver Peter Schollert.

Rihannas nye album blev udgivet onsdag nat, efter albummet udkom ved en fejl på streamingtjenesten Tidal.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve