42 år gammelt julehit udløser fem millioner kroner

Glimmerrockbandet Slade fra 1970'erne scorer omkring fem millioner på bandets julehit, "Merry Xmas Everybody".

I december er det svært at undgå at høre Slades "Merry Xmas Everybody", og sangen fra 1973 er god for omkring fem millioner kroner alene i royalities hvert år. (Foto: NF © Scanpix)

Det er efterhånden nogle år siden, at Noddy Holder og Jimmi Lea fra bandet Slade satte sig sammen og skrev nummeret "Merry Xmas Everybody".

Det var i 1973, og dengang gik popsangere i høje støvler, bukser med et enormt svaj, glimmertøj, og håret så sjovt ud. De lidt yngre vil nok grine af, hvordan unge mennesker så ud, men de efterhånden gamle drenge fra Slade kan stadig grine hele vejen hen til banken.

Den britiske avis Daily Mail har set på, hvilke populære julesange der er penge i, og Slades "Merry Xmas Everybody" spilles så hyppigt rundt omkring på radiostationer, at der triller anslået 500.000 pund ned i lommerne på Slade i år i såkaldte royalties.

Det svarer til godt fem millioner kroner, og Slade topper dermed listen over hvem, der tjener mest på julemusikken.

Avisen Daily Telegraph skriver, at det faktisk er 500.000 pund til hver af de to sangskrivere, Noddy Holder og Jimmy Lea.

Det nummer, der giver næstflest royalties, er "Fairytale of New York" med The Pogues. Den ventes at indbringe godt fire millioner kroner.

"Last Christmas" og Wham er selvfølgelig også på listen. Sangen er nummer fem og ligger til at indtjene lidt over tre millioner kroner. Den kan dog ikke slå veteranen Bing Crosby, som med "White Christmas" er på en fjerdeplads.

Irving Berlins gamle julesang fra 1942 er stadig populær og ventes i år at indtjene 328.000 pund i royalties - altså omkring 3,3 millioner kroner.

/ritzau/