5 numre der giver dig fart og energi til løbeturen – fra Danmarks hurtigste kvinde

Sprinteren Mathilde Kramer afslører hvilke numre, der får hende op i gear.

Mathilde Kramer i aktion under 60 meter-konkurrencen ved indendørs-VM i Birmingham tidligere i år. (Foto: Cal Sport Media © Cal Sport Media)

Det er forår, temperaturen er over nulpunktet – så nu skal din puls også derop! Og intet er bedre til at få gang i løbeskoene end god musik.

Spørg bare Mathilde Kramer, Danmarks hurtigste kvinde på 100 meter. Eller, det behøver du faktisk ikke gøre, for vi har været der og fået hende til at dele sin playliste med musik, hun altid hører, når hun varmer op til konkurrencer:

- De her sange kan få den helt rette stemning frem i mig. Når jeg hører dem, så er jeg klar til at præstere. Jeg bruger dem også som peptalk, da de indeholder masser af "rosende" ord, hvis man lytter efter dem og tager dem til sig.

- Sangene er fantastiske hvis man mangler lidt ekstra motivation eller bare ønsker en løbetur med god stemning og højt humør, siger den 25-årige løber, der dog ikke selv har musik i ørerne, mens hun løber.

- Nej, på en 60 eller 100 meter giver det ikke så meget mening – der er startskuddet vigtigere, siger hun.

Fort Minor feat. Styles Of Beyond 'Remember the Name'

Det er nemt at forestille sig Mathilde Kramer komme op i gear til dette hårdt pumpende nummer fra Linkin Park-medlemmet Mike Shinodas hiphop-sideprojekt.

0:00

Chamillionaire feat. Krayzie Bone 'Ridin''

Beatet er lidt mere tilbagelænet på denne klassiske 00'er-banger, hvor tekstens gennemførte 'don't give a fuck'-attitude kan bruges til at booste selvtilliden.

0:00

Kayne West 'Stronger'

Det giver mening, at et af Kanye Wests mest selvtillidsfulde numre også er inkluderet. Tempoet er også højt her, og Daft Punk-samplet giver ekstra fremdrift.

0:00

Fifth Harmony feat. Kid Ink 'Worth It'

Den amerikanske popgruppe fyrer op under kedlerne på deres 2015-hit, der både inkorporerer en bundsolid bas, hårdt klippede trommer og Balkan-klingende horn.

0:00

Kayne West feat. Jamie Foxx 'Gold Digger'

Igen et insisterende og bouncende beat, der får pulsen i vejret. Kanye Wests kreative sample af r'n'b-pioneren Ray Charles 'I Got a Woman' er i høj grad med til at drive nummeret frem.

0:00

Mathilde U. Kramer

  • Er dansk sprinter fra Frederiksberg IF og Danmarks hurtigste på de korte distancer.

  • Sidste år satte hun den hurtigste tid på 100 meter sprint i 30 år, da hun løb i tiden 11, 59 sekunder.

  • I år har hun slået den danske rekord fra 1986 i 60 meter hæk indendørs.

FacebookTwitter