7 suveræne sangerinder: X Factor-deltagerne anbefaler deres egne favoritter

Fredag aften står X Factor i kvindernes tegn. Her peger deltagerne på deres favorit-sangerinder.

(Foto: Danny Moloshok og Mario Anzuoni © Scanpix DR)

I dag er der særlig god grund til at skrive en sød besked til din mor eller lave en lækker middag til din kæreste.

Det er nemlig Kvindernes internationale kampdag.

Mærkedagen afspejler sig også i denne uges X Factor, hvor temaet er 'girl power'. Her hylder deltagerne det stærke køn, når de alle skal synge sange af kvindelige kunstnere.

Men hvilke kvindelige artister ser de tilbageværende syv deltagere egentlig selv op til?

Det får du svar på herunder, når X Factor-deltagerne kommer med deres bud på, hvordan du får mere girl power på din playliste.

Beyoncé

(Foto: Jason LaVeris © Getty Images)

- Godt nok er der mange popdronninger i USA, men jeg har altid synes, at Beyoncé er sindssygt sej. Hun synger vanvittigt godt, og hun står om nogen for kvinderettigheder, siger Remees voksne solist Rasmus.

Rasmus betegner sig selv som lidt af en 'tekstnørd', der lægger vægt på, at en sangtekst har et budskab og et ekstra lag. Når han skal fremhæve ét Beyoncé-nummer, falder valget derfor på 'Listen' fra filmen 'Dreamgirls', som Beyoncé selv spillede hovedrollen i.

- Sangen har en fed tekst, den taler for retfærdighed, og så er det bare en vildt god sang, siger Rasmus.

0:00

Kate Bush

(Foto: Chris Walter © Getty Images)

Kathrine, Mille og Andreas i Thomas Blachmans trio Place on Earth nævner en bred vifte af kvindelige musikere, der har gjort indtryk på dem. Men særligt én, er de enige om, er rigtig sej. Det er den britiske sangerinde Kate Bush.

- Hun virker som en, der har været lidt forud for sin tid. Tidligere har kvinder skulle synge meget pænt, hvor Kate Bush synger lidt mere syret. Hun synger jo godt og rent, men med en lidt speciel, dukket stemme, siger Andreas.

I X Factor på fredag skal Place on Earth synge 'Running Up That Hill' af netop Kate Bush, men et andet nummer af hende, som trioen også mener bør være på din playliste, er sangen 'Wuthering Heights'.

0:00

Ariana Grande

(Foto: C Flanigan © Getty Images)

Sanne Salomonsens unge stjerne Sigmund er fuldstændig fascineret af kvindelige popidoler. Men især én har en helt speciel plads i hans hjerte. Nemlig amerikanske Ariana Grande.

- Hun er bare så fyldt med kærlighed og equality. Det elsker jeg bare. Hun er så perfekt. Hun er så likeable. Man kan blive helt opslugt af hende, fordi hun er så smuk, og så synger hun fucking out of this world, siger Sigmund.

Hans yndlingssang med Ariana Grande er nummeret 'Side to Side', hvor Nicki Minaj også medvirker.

0:00

Sanne Salomonsen

(Foto: BAX LINDHARDT © Ritzau Scanpix)

Thomas Blachmans duo Anne Mette & Tomas er vokset op med musik af blandt andre Sanne Salomonsen, og de kan stadig blive helt starstruck, når hun giver dem en krammer og fortæller dem, at de er dygtige.

- Hun er en af de danske sangerinder, der har virkelig har markeret sig gennem årene og i vores liv, fortæller Anne Mette.

Blandt de utallige hits fra X Factor-dommerens bagkatalog peger Anne Mette & Tomas på den afdæmpede 'Det er ikke det du siger', som Sanne i sin tid sang i Anne Linnet Band.

0:00

Susanne Sundfør

(Foto: Burak Cingi © Getty Images)

En kvinde, der virkelig kan betage Remees voksne solist Jamie Talbot, er den norske sangerinde Susanne Sundfør.

- Ikke alene er hun enormt smuk, hun er også den teknisk dygtigste sanger, jeg nogensinde har lyttet til, siger Jamie Talbot.

- Hun har sådan en lys klang, jeg virkelig godt kan lide. Og hendes sange er hjernedødt gode. Hendes nye plade handler meget om mænd og dårlige forhold, men det er så smagfuldt struktureret. Der er ikke noget, den kvinde ikke kan synge, siger han og peger på nummeret 'White Foxes' som sin absolutte favorit.

- Det viser hendes vokal til det fuldeste. Det er så fucking smukt.

0:00

Sia

(Foto: Axelle Bauer-Griffin © Getty Images)

Sanne Salomonsens unge solist Vita er helt klar i mælet, når hun skal pege på en kvindelig kunstner, hun ser op til.

Det er nemlig den australske sangerinde Sia, og det er i høj grad, fordi hun ikke minder om andre popsangere.

- Jeg synes, hun er sej, og hun virker utroligt stærk. Det ser jeg op til, siger Vita.

En af Vitas yndlingssange med den hemmelighedsfulde hitmager er nummeret 'Elastic Heart'.

0:00

Adele

(Foto: Lucy Nicholson © Ritzau Scanpix)

Det første album, Christian fra Thomas Blachmans duo Sol & Christian lyttede meget til, var '21' af Adele, og han har været fan af hende lige siden.

Det er dog ikke kun, fordi Adele synger godt, men også på grund af hendes oprigtighed at han er vild med hende.

Sol er enig og tilføjer:

- Og så er hun naturlig smuk. I dag har man et kropsideal om, at piger og kvinder skal være pinde, det er hun ikke, og hun er så smuk alligevel. Ja, hun er sej, siger Sol.

Sol & Christian anbefaler Adeles Oscar- og Grammy-vindende storhit 'Skyfall' fra James Bond-filmen af samme navn.

0:00
Facebook
Twitter