90'erne slipper ikke taget: Her er albumnyhederne vi glæder os til

2016 kommer til at klinge af rock, funk og grunge

(Foto: Taylor Hill © 2015 Taylor Hill)

90'ernes lyd og stil var i vid udstrækning med til at definere musikken i 2015 - og det ser ikke ud til, at stoppe lige foreløbig.

En lang række navne og bands, der var med til at sætte deres fingeraftrykket på det bekymringsløse årti, har planer om at udsende nyt næste år. Mens nogle stadig verserer på rygtebørsen, er andre helt officielle. DR Kultur guider til nogle af de mest markante:

Bon Jovi

De fleste kender luftguitarbaskeren 'It's my life'. Og fans af nummeret, der laver opkog på dansegulvet og får stemmebåndet til at brænde, kan godt begynde at glæde sig: Nu udgiver Bon Jovi, der står bag hittet, et nyt album med titlen 'This House Is Not for Sale' i 2016.

Pearl Jam

Meget tyder på, at Eddie Vedder og co. er gået i studiet. I et Twitter-interview løftede rockgruppen sløret for planer om at turnere i 2016 samt at 'markere gruppens 25-årige jubilæum' uden at blive mere præcise. Det sidste album, der kom ud, var 2013's 'Lightning Bolt', og ifølge bandet selv 'er de konstant i studiet og i gang med at skrive'.

Red Hot Chili Peppers

Vi skal tilbage til 2011, før funkrockerne sidst har udgivet et album. I 2016 er ikke kun året, hvor der vanker nyt på den front, men også året, hvor Red Hot Chili Peppers gæster Roskilde Festival.

Soundgarden

Frontmand Chris Cornell har fortalt i interview, at han skriver på nyt materiale, hvilket angiveligt bliver efterfølgeren til 2012's 'King Animal'.

Christina Aguilera

Popstjernen har fortalt, at ikke nok med, at hun arbejder på nyt albummateriale, så er det faktisk både på engelsk og på spansk. Og så spiller Aguileras interesse for yoga albummet, har hun udtalt.

Guns N' Roses

Onlinerygter om genforening har længe svirret, og kilder tæt på bandet beretter om en verdensturné i støbeskeen. Men is på, den legendariske rockgruppe er berømt for at lade vente på sig, når der skal udgives album, hvilket 'Chinese Democracy's 14 år undervejs var bevis på.

Britney Spears

Popstjernen har tidligere på året annonceret på Instagram, at hun 'arbejder hårdt' på sit niende album, der vil udgøre efterfølgeren til 2013's 'Britney Jean'.

Og disse er der også nyt fra:

  • Megadeth

  • Soul Asylum

  • The Offspring

  • Anthrax

  • Rage Against The Machine

  • Sepultura

  • Danzig

  • Deftones

Rettelse: Vi skrev tidligere, at listen er kurateret af Henrik Aagaard. Det er den ikke. Beklager.

Facebook
Twitter