Årets julegave: Beatles' musik streames i hele verden

Apple har hidtil været alene om at streame Beatles-musik. Fra juleaftensdag kommer otte andre til.

Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr og John Lennon kan man lytte til på flere streamingtjenester fra i morgen. (Foto: David Farrell)

Nu kan verdens mest berømte musikgruppe, The Beatles, fra juleaftensdag - og fremover - høres på streaming-tjenester over hele verden, fremgår det af bandets hjemmeside.

Det har ikke været muligt før. Kun folk med konto på Apples Itunes har haft adgang til det utal af klassikere, som The Beatles stod bag fra starten af 1960'erne til 1970.

The Beatles' musik har således været den store mangelvare på de streamingtjenester, som mange i dag benytter til at lytte til musik.

Ud over Apple vil det fra juleaftensdag og fremover være muligt at hente musikken fra Spotify, Slacker, Tidal, Groove, Rhapsody, Deezer, Google Play og Amazon Prime.

Tilgængelig fra juleaftensdag

- Glædelig jul, med kærlig hilsen fra os til jer, lyder det på The Beatles' hjemmeside.

- Den 24. december klokken 12.01 (13.01 dansk tid) - here, there and everywhere - vil The Beatles' musik være tilgængelig for streaming, lyder budskabet.

Kun to af de fire medlemmer af The Beatles lever fortsat. Det er Paul McCartney, der var hovednavnet på Roskilde Festival sidste år, og Ringo Starr.

John Lennon blev myrdet i New York i 1980, mens George Harrison døde af kræft i 2001.

De stammede alle fra Liverpool i England.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk