ABBA blev genforenet for en enkelt aften

I går var det præcist 50 år siden, ABBA-medlemmerne Björn Ulvaeus og Benny Andersson mødtes for allerførste gang. I går var også dagen, hvor den legendariske popgruppe blev gendannet for en enkelt aften.

ABBA gik i opløsning i 1982, men blev for en ganske kort stund genforenet i går aftes under et jubilæum i Stockholm. Fra venstre ses Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad og Benny Andersson i 1976. (Foto: Jørgen jessen © Scanpix)

- Når Björn og Benny fejrer deres 50-årige samarbejde bliver det naturligvis en meget speciel aften.

Sådan skriver den svenske musiker Niklas Strömsted på sin Instagram-profil.

Teksten er ledsaget af et billede af de fire ABBA-medlemmer på en lille scene.

Men billedet stammer ikke fra gruppens gyldne dage i midten af 70’erne - det blev taget i går, da Björn Ulvaeus og Benny Andersson fejrede deres 50 års lange musikalske samarbejde til en privat fest.

Og den er god nok; i aftes blev Agnetha Faltskog, Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad og Benny Andersson igen til ABBA for en enkelt aften på en lille scene i Stockholm.

Kvartetten opførte ifølge den svenske avis Expressen sangen ’You and I’ sammen på scenen, efter Agnetha Faltskog og Anni-Frid Lyngstad havde sunget sammen til ære for de to herrer, der fejrede jubilæum.

Siden gruppen gik i opløsning i 1982, har der – med få undtagelser – været stille fra de succesfulde popsnedkeres side. Dog øjnede fans verden over et håb, da kvartetten i 2013 antydede muligheden for en genforening under et interview med The Times.

ABBA måtte dog skuffe de mange fans – genforeningen blev nemlig ikke til noget.

Indtil i går aftes, da de fire svenske hitmagere igen stod på scenen sammen. Intet tyder dog på at genforeningen varede meget længere end et enkelt nummer i Stockholm søndag aften.

FacebookTwitter