ABBA igen i år? Genopfind nytårsplaylisten med disse 6 numre

Hvis du er træt af 'Happy New Year', og at feste som i 1999, kan du gøre ligesom P7 MIX' Sandie Westh og ryste posen lidt

Her er det ABBA i 1979 (Foto: Mike Prior © 1979 Mike Prior)

Hånden på hjertet, kan du adskille sidste nytårsaften fra den forrige?

For en stor del af os ændrer konceptet omkring nytårsfejringen sig stort set lige så meget butlerens promille i '90 års fødselsdagenen'. Raketter? Tjek. Dronningens nytårsaftale? Tjek. Bobler på køl? Tjek. Musik? Ja, ABB... Nej, vent nu lige.

Why fix if it ain't broken, fristes man til at sige, men hvis du alligevel lider af nytårstravertraume, så er der hjælp at hente. P7 MIX-vært Sandie Westh lever og ånder for pop, og her udskriver hun en række vellydende recepter på, hvordan du kan give anlægget og dine gæster en saltvandsindsprøjtning på årets sidste dag. Eller bare supplere klassikerne, du bestemmer - godt nytår!

Står 'Happy New Year' ud af ørerne på dig?

Sandie Westh: Vi ved det alle sammen godt: Det er 100 procent umuligt at komme uden om ABBA, når kalenderen slår nytår. Og 'Happy New Year' er da også en eventyrlig sang.

Men hvis du også synes, at nytårshymnen over alle nytårshymner efterhånden lider lidt af metaltræthed, så gør som jeg: Sæt The Zombies 'This Will be Our Year' på. Det er min absolutte yndlings nytårssang og så fungerer den i øvrigt perfekt, som baggrundsmusik til din nytårsmiddag.

0:00

Træt af at feste som i 1999?

Sandie Westh: Du tænker nytår - du tænker Prince. Prince har lavet soundtracket til samtlige af mine fester, så selvfølgelig er han også garant for et nytårshit. I 1982 udgav han '1999'. Den er efterhånden blevet lidt af en nytårskliché.

Derfor kan man passende tage et spadestik dybere i Princes katalog. Der finder man perlen 'I Wanna Be Your Lover', som med garanti får alle ud på dansegulvet, samtidig med, at man lige kan stå og have det vildt over at Prince synger om, at han vil være din elsker... og i øvrigt også din bror og mor.

0:00

Har 'September' gjort dig ør?

Sandie Westh: Legendariske Earth, Wind & Fire har lavet sangen over dem alle. 'September' sender alle en tur i rytmehimlen. Men hey, den har vi hørt nu og de fortjener ærligt talt, at vi tager et dyk ned i den pool af absurde disco-pop-funk-hits, de har leveret gennem tiden.

Egentlig skal vi ikke dykke så langt. Vi bliver faktisk lige i overfladen og hiver fat i 'Let’s Groove'. Shit, det er en vild sang. Og brug så evt. også tiden på dansegulvet til at tænke over, hvor Bruno Mars ville have været uden Earth, Wind & Fire?

0:00
Photo of Earth Wind & Fire Photo by Michael Ochs Archives/Getty Images (Foto: Michael Ochs Archives)

Skal dit dansegulv eksploderer?

Sandie Westh: Der findes én kvinde i musik, som jeg ville sælge min lejlighed, bil og sjæl for at få lov til at møde. Hun hedder Annie Lennox, og i 1985 teamede hun up med souldivaen over dem alle: Aretha Franklin. Jeg har derfor et kvalificeret forslag: I stedet for at hive fat i enten Eurythmics-klassikeren 'Sweet Dreams (Are Made of This)', eller Arethas 'Respect', så sæt Eurythmics og Aretha Franklin på, på én gang og se dit dansegulv eksplodere, når du spiller 'Sisters Are Doin’ it For Themselves'.

0:00

Stadig ikke fundet det perfekte Madonna-nummer?

Sandie Westh: Det er svært at komme udenom Madonna på en aften, som nytårsaften, og jeg ser så absolut heller ikke nogen grund til at undgå hende. Hun har haft så mange førstepladser på Billboards Hot 100 hitliste, at jeg har opgivet at tælle.

Men hvad skal du sætte på? 'Like A Virgin'? 'Like A Prayer'? 'Material Girl'? Nej, nej, nej. Madonna lavede i 1989 en sang, der får samtlige af dine gæster op af stolene. 'Express Yourself' er fyldt med saxofon, klap, det perfekte trommebeat og så danser man i øvrigt bedst til den med et glas champagne i hånden.

0:00
Photo by Michael Ochs Archives/Getty Images (Foto: Michael Ochs Archives)

Er 'Wannabe' begyndt at lyde som en has-been?

Sandie Westh: Du kender det: Der kommer med sikkerhed en hen i løbet aftenen og beordrer dig til at sætte 'Wannabe' på og det er også en virkelig forrygende sang, men let’s face it, selv for en inkarneret Spice Girls fan her, kan den godt virke lige en tand for brugt efterhånden.

Dyk i stedet ned i Spice Girls' andet album, 'SpiceWorld'. Der finder du 'Do It', som jeg stadig er decideret bitter over aldrig blev en single.

0:00
Photo by Tim Roney/Getty Images (Foto: Tim Roney © 2010 Getty Images)

  • Sandie Wesths pophjerte banker benhårdt for Michael Jackson, Take That og Whitney Houston.

  • P7 MIX-værtens mener ikke, at man kan skamme sig over noget musik, man hører.

FacebookTwitter