Adele storsejrede: Se højdepunkterne fra årets Grammy-fest

Adele fik hele fem grammypriser, mens Lukas Graham desværre gik tomhændet hjem.

Britisk succes, lydkiks og ingen priser til de danske nominerede. Sådan lyder overskrifterne fra årets Grammy-prisuddeling.

Lad os begynde med briterne.

Adele modtog hele fem priser. Hun vandt i kategorierne 'årets udgivelse', 'årets album', 'årets sang', 'bedste solo popoptræden' og 'bedste pop vokalalbum'.

David Bowie var også en af de store prisvindere. Den afdøde britiske musiker fik priser i kategorierne 'bedste rockoptræden', 'bedste rocksang', 'bedste alternative album', 'bedste albumindpakning' og 'bedste lydteknik på ikke-klassisk album'.

James Hetfield og Lady Gaga måtte dele mikrofon

Lyden drillede tilsyneladende, da flere musikere optrådte. James Hetfield, der er forsanger i Metallica, måtte synge i Lady Gagas mikrofon, da de optrådte sammen. Det fik ham til at smide sin guitar efter en tekniker, da de var færdige med at spille.

Da Adele spillede, var der også problemer. Hun skulle optræde med et hyldestnummer til George Michael, men efter lidt britisk banden stoppede hun midt i det hele, fordi hun ikke var tilfreds med lyden.

Ingen priser til danskere

Lukas Graham var nomineret til tre priser, men desværre var der ingen priser til det danske band.

Der var heller ikke nogen Grammy-pris til danske Mathias Høst Normark, som var nomineret for sit design af coveret til bandet J.Viewz' album '401 Days'.