Adele til Donald Trump: Du har ikke tilladelse til at bruge min musik

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump er raget uklar med flere musikere, fordi han bruger deres musik til sin kampagne uden tilladelse. Nu siger Adele også fra.

REM og Aerosmith har tidligere stoppet Donald Trump i at bruge deres musik. Nu kommer Adele med en advarende pegefinger til den republikanske præsidentkandidat. (© sCANPIX)

Han er Adele-fan og deltog, da Adele gav koncerten i New York sidste år. Men selvom Donald Trump er så vild med Adele, at han også bruger hendes musik i sin kampagne, så får han en løftet pegefinger tilbage fra den britiske sanger.

Flere amerikanske Adele-fans har brokket sig over, at Donald Trump har brugt Adeles numre ’Rolling In The Deep’ og ’Skyfall’. Og nu kommer der også en advarsel fra Adele.

- Adele har ikke givet tilladelse til at hendes musik kan bruges til nogen form for politisk kampagne, siger en talsmand for Adele til den britiske avis The Independent.

Ifølge avisen har Adele ikke ønsket at blande sig i nogen former for politiske debatter, siden hun i 2011 udtalte, at hun sympatiserede med det britiske parti Labour.

Adele er blot en ud af flere musikere, der har taget afstand fra den kontroversielle præsidentkandidat.

Aerosmiths forsanger, Steven Tyler, har tidligere bedt Trump om at undlade at bruge bandets musik, efter nummeret ’Dream On’ blev spillet. Og Michael Stipe fra REM har også bedt Trump om at holde fingrene væk fra deres musik.

Modsat støtter indiebandet Vampire Weekend åbent den demokratiske kandidat Bernie Sanders.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve