Afdød rockstjerne var en ’fuldstændig vanvittig og komplet sanger’

Chris Cornell havde både den kraftfulde stemme, den rette rockstjerneattitude og så godt ud.

Verden har mistet en af sine mest markante rockstemmer, nu hvor 52-årige Chris Cornell er død.

Det mener Carsten Holm fra P6 Beat, der tilmed har interviewet sangeren for ti år siden.

- Han havde ligesom alt det, der karakteriserer en rocksanger – stemmen, attituden og udseendet. Han var jo en smuk og sej mand at se på, siger Carsten Holm, der fik et godt indtryk af sangeren:

- Han var enormt imødekommende, selvom han naturligvis også var en klassisk rockstjerne, der ikke har holdt sig tilbage i forhold til det søde rock 'n roll-liv.

Amerikanske Chris Cornell slog igennem som forsanger i Seattle-bandet Soundgarden i slutningen af 80’erne og ramte den brede målgruppe i 1994 med kæmpehittet ’Black Hole Sun’.

Du kan se et interview med Chris Cornell fra 2012 her:

Chris Cornell fortæller om Soundgarden

Da Soundgardens medlemmer gik fra hinanden i 1997, gik Chris Cornell ikke kun solo - han slog sig også sammen med musikere fra 90’er-gruppen Rage Against The Machine i det nye band Audioslave.

For selvom Soundgarden nok er det band, de fleste husker Cornell for, så skal man ikke glemme Audioslave, som også henvendte sig til rigtig mange, ifølge Carsten Holm. Det kan man blandt andet høre på hittet ’Like A Stone’ fra 2002.

En unik stemme, der skilte sig ud

Og der var god grund til, at Chris Cornell blev hentet ind som sanger i Audioslave. Cornells stemme havde nemlig noget helt særligt, siger Carsten Holm:

Han havde en unik stemme, der skilte sig ud i forhold til de andre sangere fra grunge-bølgen

carsten holm, p6 beat-vært

- Han vil jo altid stå som en fuldstændig vanvittig og komplet rocksanger. Han havde en unik stemme, der skilte sig ud i forhold til de andre sangere fra grunge-bølgen.

- De andre sangere var mere indadvendte typer, mens Chris Cornell var en mere klassisk rocksanger, ligesom vi kender det fra de store sangere i 70’erne. Han var en af de mest kraftfulde stemmer og havde en hæs tone, som lød både skrøbelig og rå på samme tid.

Da Carsten Holm mødte Cornell under en promoveringstur for ti år siden i Stockholm, havde han også fornøjelsen af at høre en 45 minutter lang akustisk koncert med den amerikanske sanger.

Her spillede Cornell både sine solosange, gamle Soundgarden-klassikere og nyere Audioslave-hits. Men mest tydeligt husker Carsten Holm dog en coverversion:

- Han sang en coverversion af Michael Jacksons ’Billie Jean’, som jeg aldrig glemmer. Det viste jo også, at han spændte vidt i sine referencer.

Døde mens han var på turné

De senere år har Chris Cornell spillet sammen med det gendannede Soundgarden, og det var netop det gamle band, som han var på turné med, da han i nat døde i Detroit i USA.

Så sent som i aftes tweetede han om, hvor glad han var for at være tilbage i byen.

Chris Cornell har flere gange besøgt Danmark. Blandt andet har han to gange spillet på Roskilde Festival – første gang i 1990 med Soundgarden og i 2005 med Audioslave.

Derudover har han også lagt vejen forbi det københavnske spillested Vega i 2007 samt Musikkens Hus i Aalborg og Koncerthuset ved DR Byen sidste år.

P6 Beat hylder i dag Chris Cornell og hans musik klokken 12 til 14.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve