Agnes Obel vælter sig i anmelderstjerner med nyt album

Anmelderdarlingen Agnes Obel begejstrer endnu engang anmelderne. Hendes nye album 'Aventine' får ros både i Danmark og i udlandet.

Agnes Obel får stor ros for sit nye album 'Aventine', der udkommer mandag. (Foto: Mette Andreasen)

Da Agnes Obel udkom med sit debutalbum 'Philharmonics' i 2010, tog anmelderne imod hende med stor applaus. Samme er gældende for opfølgeren 'Aventine', som udkommer mandag.

Både Jyllands-Posten og Berlingske giver albummet fem ud af seks stjerner og kalder det smukt og en skøn stilleleg.

- Det vil være satset for Agnes Obel, hvis hun gik radikalt anderledes til værks med den spændt imødesete opfølger, og hun tager få chancer og sætter intet over styr. Faktisk er 'Aventine' klangligt en 'Philharmonics II', skriver Jyllands-Postens anmelder Anders Houmøller Thomsen.

Turen ned ad det klukkende flodløb

Han skriver, at lytterne med det nye album kan fortsætte turen ned ad musikkens melankolske og meditativt klukkende flodløb, som debutalbummets tys tys-træffer 'Riverside' indbød til.

Berlingskes Jeppe Krogsgaard Christensen mener også, at 'Aventine' fortsætter af samme flodløb. Han kalder albummet for fuldkommen fokuseret og mener, det er musik, der aldrig virker for højt, selv om man skruer helt op.

- Der er en blødhed og poesi indlejret i hver eneste komposition, og samtidig - for nu at misbruge et misbrugt ord - en tidløshed over albummet, som et sted giver mindelser om Frédéric Chopin, et andet om Erik Satie, et tredje om Jan Johansson, skriver han.

Når albummet alligevel ikke formår at hive topkarakterer hjem, skyldes det ifølge Jyllands-Postens anmelder, at Agnes Obel ikke er nogen stor poet. Han mener, lyrikken på papiret fremstår associationsspringende og ufokuseret. Samtidig efterlyser han, at Obel bruger sin vokal til at formidle det, hjertet et fuld af, frem for at bruge den som et supplerende instrument.

International ros

Den britiske avis The Guardian giver albummet fire stjerner ud af fem og kalder det et fantastisk efterårsalbum. Samtidig roser anmelderen hende for at være god til at formidle det mere trætte og desorienterede gennem musikken.

Den irske avis The Irish Times giver albummet tre stjerner ud af fem. Her kalder anmelderen sangene 'Chord Left' og 'Tokka' for fantastiske. Samtidig skriver avisen, at der er plads til forbedringer i numre som 'Run Cried the Crawling'.

Agnes Obels 'Philharmonics' fra 2010 blev solgt i cirka en halv million eksemplarer, og det har gjort hende til et velkendt navn i flere europæiske lande - særligt i Belgien, Frankrig, Schweiz og Tyskland. Flere sange fra debutalbummet har desuden været brugt i reklamer for Deutsche Telekom og Nivea.

Agnes Obel er født i Gentofte, men flyttede senere til Berlin.

Facebook
Twitter