Akavet stemning i D-A-D efter forsanger gik solo

Jesper Binzer fortæller, hvordan resten af rockgruppen har taget imod hans soloalbum.

Jesper Binzer, den karismatiske forsanger i D-A-D, er i år sprunget ud som soloartist.

En pause fra øvelejren med rockbandet betød, at der var overskud til at forfølge egne ideer, og i november udgav Jesper Binzer soloalbummet 'Dying is Easy'.

- Vi ved alle i bandet, at vi har frihed til at gøre fuldstændig, hvad vi vil. Der er ingen, der er direktør.

- Men det er klart, de andre synes, at det er akavet. Det er som at se mor og far have sex. Det er ikke fedt, men der er ikke noget, man kan gøre ved det, og man accepterer det, siger Jesper Binzer.

Debutalbummet og de to singler 'The Future Is Now' og 'Wild Child', der udkom i sommeren 2017, er ifølge Jesper Binzer en succesfuld test af, at hans talenter rækker udover D-A-D, der har eksisteret i 33 år.

Det har været et selvtillids-boost, og soloprojekterne har med hans egne ord bevist, at "han kan tillade sig at stole på sin sans for emner, melodi og tekst".

- Det har givet mere frit lejde til mit indre talent.

- Når folk siger: "Wauw, det er et fedt album", så siger jeg: "Ja, jeg er sgu enig". Det er simpelthen sådan et dejligt arrogant sted at være. Jeg er meget stolt, siger Jesper Binzer.

Flere soloartister i D-A-D

Han forklarer, at det at være medlem af et band betyder, at man er nødt til at give køb på nogle af sine kæpheste og musikalske ideer.

- Ellers er der jo ingen grund til at være i et samarbejde med nogen, pointerer Jesper Binzer og understreger, at solokarrieren på ingen måde betyder, at han har lagt D-A-D på hylden.

Jesper Binzer er ikke den eneste, som har realiseret sig selv ved siden af rockbandet.

Da Peter Lundholm forlod D-A-D i 2000, overtog Laust Sonne pladsen som trommeslager, på den betingelse at han også kunne have soloprojekter ved siden af.

Laust Sonne har siden stiftet sit eget pladeselskab i Tyskland, Billy B Records, og så har han udgivet flere soloalbum og singler, blandt andet albummet 'Relations' i 2015, albummet 'Laust Sonne' i 2011 og nummeret 'Spell On You' i 2008.

Trommeslager Laust Sonne i 2012. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

D-A-D forsanger synger 'Despacito': Jeg havde først sagt nej

Jesper Binzer er lige nu inde i en stime af god energi, fortæller han.

- Det vælter ud af mig med gode sager.

- Det er en stor glæde at lade kreativitetshanen løbe, siger D-A-D-forsangeren.

Han synes dog, at det var en noget anderledes oplevelse at synge Justin Biebers pophit 'Despacito' til åbningen af DR-showet 'Året der gik', som løb over skærmen i aften - se videoen øverst i artiklen.

- Det var sjovt, og jeg havde ærlig talt sagt nej, men det er nu, man skal prøve noget nyt, siger han efter at have optrådt.

Jesper Binzer har ingen planer om at stoppe det, han selv kalder sin kreative udvikling, men han fortæller, at det ikke er alle omkring ham, der gider at høre om debutalbummet hele tiden.

- Man kan ikke bare smøre sig selv ud over de andre i bandet og sige "ih, hvor er jeg fed, synes I ikke også det?".

- Især i en gammel skurvogn som D-A-D bliver man nødt til at styre sig selv og respektere, at de andres kærlige misundelse også nogle gange bare er en stor irritation, siger han og fremhæver nummeret 'Tell Myself to Be Kind' fra sit debutalbum.

Han fortæller, at han længe har plæderet for, at D-A-D kan meget mere, end bandet gør lige nu. Det har været med til at sætte gang i solokarrieren.

- Det er en frustration, jeg har gået og holdt på i nogle år, og jeg har tænkt mig at blive ved med at udvikle mig, siger Jesper Binzer.

Han har dog ingen konkrette planer om nye soloprojekter - endnu.

DR Nyheder har uden held forsøgt at få en kommentar fra de andre bandmedlemmer i D-A-D.

'Året der gik' kan ses på DR TV.