Amerikansk funk-legende er død

Den tidligere forsanger i Tower of Power, Rick Stevens, er død efter kortere tids sygdom. Han blev 77 år.

Tower of Power som konstellationen ser ud i dag med forsanger Marcus Scott i front. (Foto: Tim Mosenfelder © 2017 Tim Mosenfelder)

Rick Stevens, den tidligere forsanger af det amerikanske R'n'B-band Tower of Power, der i næste måned gæster Aarhus og København, er død er død i en alder af 77 år.

Det skriver nyhedsbureauet AP med reference til KTVU-TV.

Ifølge KTVU-TV døde forsangeren tirsdag efter en kortere tids kamp mod kræften.

Han blev en del af bandet i 1969 og var forsanger på gruppens første to album, inklusiv de to hits 'Sparkling in the Sand' og 'You're still af Young Man'.

Tidløse klassikere

AP skriver, at Stevens blev dømt for mord på tre personer i 1976 i forbindelse med en handel med stoffer, der 'gik galt'. Han blev prøveløsladt i 2012.

- Rick var en ekstremt soulfyldt sanger og entertainer, der havde en indlevende personlighed og en stærk tro, som han delte med alle, han kom i kontakt med. Han sang på vores første to indspilninger og hans fortolkning af 'Sparkling In The Sand' og 'You're Still A Young Man' var tidløse klassikere, der gav et skub til vores karriere, skriver bandets medstifter Emilio Castillo blandt andet på bandets facebookside.

AP/KTVU-TV

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve