Anmelder: Forfærdelige omkvæd forhindrer Jokerens mesterlige comeback

Jokeren er tilbage med sit første album i første i fem år. De danske anmeldere er uenige om, hvor mange stjerner rapperen fortjener.

Jokeren får både ros og hug for sit nye album 'Dansker'.- Tider lyder han som en detroniseret bokser, der hænger i tovene, mener eksempelvis Ekstra Bladets Thomas Treo. (Foto: Foto: Scanpix)

Det er fem år siden, han sidst udgav albummet 'Den tørstige digter' og rappede om "en permanent skunk psykose".

Nu er Jokeren tilbage med albummet 'Dansker', hvor han rapper om at være "en levende legende", mens en anden må se sig nødsaget til at være "et party trick".

Hvorvidt Jokeren nu egentlig er en levende legende eller et party trick, er de danske anmeldere uenige om. Politiken, Gaffa, Jyllands-Posten og Ekstra Bladet giver alle 'Dansker' mellem tre og fem stjerner og hjerter.

Jokeren rammer som et krydsermissil

En af de begejstrede anmeldere er Politikens Joakim Grundahl, der giver fire hjerter til Jokeren.

- Når Jokeren affyrer sit ego ud inden for klassiske rap-disciplimer som selvpromovering, respekt til homies og diss til hadere, rammer han igen som et krydsermissil, skriver han i sin anmeldelse.

Dog er 'Dansker' ikke uden problemer. Omkvædene er nemlig så forfærdelige, at de forhindrer Jokeren i et mesterligt comeback, mener Politikens anmelder.

- Omkvædene knækker numrene over i to verdener. En asfaltvej af bred bas og boom bap beats, der er Jokerens hjemmebane, og så et syntetisk palads af Bilkasynth, som bremser flowet som pissepauser på en motorvej, skriver han.

En bedre og bedre historiefortæller

Musikmagasinet Gaffas anmelder topper dog Politiken i begejstring og giver albummet fem stjerner.

- Det er ikke alle 11 numre, der er lige stærke, mest fordi det er ikke alle produktionerne, som klæder Jokeren lige godt. Men hans karakteristiske stemmeføring og måde at skrive tekster på gør, at man virkelig lytter til ham. Historiefortælleren i ham bliver bedre og bedre for hvert album, skriver anmelderen.

Jokeren ved ikke, hvor han skal hen

Samme begejstring er der dog ikke at spore hos hverken Jyllands-Posten eller Ekstra Bladet, der begge giver 'Dansker' tre jævne stjerner.

Jyllands-Posten fokuserer i sin anmeldelse på, at 'Dansker' er en plade med sange, der minder om alt fra Dan Túrell til Medina, mens den samtidig også opdaterer 80'er-hittet 'Magi i luften'.

- Men de mange udtryk giver et indtryk af én, der ikke ved, hvor han skal hen. Eller en joker, der ikke helt ved, hvilket kortspil han er i gang med og derfor laver meldinger på alt, skriver avisens anmelder Maz Plechinger.

Kvalmende omkvæd for poppublikummet

Ekstra Bladets anmelder Thomas Treo giver ligesom Jyllands-Posten 'Dansker tre stjerner.

- Jokeren alias Jesper Dahl er nogenlunde velfungerende, når han snøvler sig gennem den tilbagelænede rendestensfunk på 'Super Smurt (Som jeg er)', og der er en vis pondus i 'God stil', men til tider lyder han som en detroniseret bokser, der hænger i tovene, skriver han.

Også Thomas Tero skoser produktionen for at trække ned i den samlede bedømmelse.

- Generelt er produktionen ellers ofte tynd og discountagtig, og på fire numre lefler manden fra Hillerød for poppublikummet med kvalmende omkvæd, der synges i talentshow-stil af opkomlinge som Astrid, Sylvester, Murro og Pauline, skriver han.

Facebook
Twitter