Anmelder: Stones binder en knude på Roskildes historie

Det er megastort og symbolsk, at Rolling Stones skal spille på Roskilde Festival til sommer, mener Berlingskes musikanmelder Lars Rix.

Flere anmeldere roser, at Roskilde Festivalen i dag har præsenteret Rolling Stones som hovednavn. (Foto: Tim Chong © Scanpix)

- Det er megastort. Det er der ikke nogen tvivl om.

Sådan lyder det fra en begejstret Lars Rix, der er musikanmelder på Berlingske.

- Det er noget af det største navn, festivalen har fået og i hvert fald det største inden for de seneste ti år, mener Lars Rix.

Symbolsk valg

Han fortæller, at Rolling Stones også er et stærkt symbolsk valg. Det skyldes, at Roskilde Festival købte et orange scenetelt i 1978.

Teltet var specielt udviklet til Rolling Stones turné i 1976, og blev de næste otte år brugt som teltdug, på Roskilde Festivals Orange Scene.

- Man har talt om, at de skulle komme og spille på Nordeuropas største festival i mange år. Nu kommer Rolling Stones og binder en knude på hele historien om Orange Scene, og det hænger virkelig godt sammen, siger Lars Rix.

Han er sikker på, at billetterne til festivalen nu vil blive revet væk, fordi Rolling Stones er kendt for at levere en formidabel koncert.

Rigtig rock'n'roll-feeling

- Selv om de efterhånden er nogle ældre herrer, så er det et fantastisk vildt spændende orkester, som i livesammenhæng er helt unikke. De har den rigtige rock 'n' roll-feeling, og det vil være en kæmpe oplevelse for alle generationer. Der er ingen tvivl om, at pladsen foran Orange Scene vil blive proppet, og at de andre bands, som skal spille samtidig med Rolling Stones, vil få det svært, siger Berlingske anmelder.

Ifølge ham er det kun meget, meget få bands, som har samme pondus som Rolling Stones.

Ikke engang de tidligere års hovednavne kan hamle op med dem, fortæller han, og begrunder det med, at bandets bagkatalog "virkelig sparker røv", og at de har potentiale til at levere en koncert på flere timer, hvor alle publikummer konstant kan synge med.

Jagger er et stilikon

- Mick Jagger er et stilikon, som de helt unge mennesker også synes er et hit, siger han.

Peter Ramsdal, der er chefredaktør på musikmagasinet Gaffa, roser også valget.

- Med Stones fortsætter Roskilde Festival i helt samme spor som de sidste to år, hvor de præsenterede helt store navne set i form af Metallica og Bruce Springsteen, siger han og kalder Rolling Stones det helt rigtige topnavn for festivalen.

Kritik for at booke sikre rocknavne

Roskilde Festival har de seneste år fået kritik for at booke de sikre rocknavne, og dermed undsige sin egen nyskabende musikprofil. Men det afviser Peter Ramsdal.

Det kan godt være, Rolling Stones fylder meget i medierne, men Roskildes samlede musikprofil er helt anderledes, og det er det, som betyder noget, siger Peter Ramsdal.

Han er ikke i tvivl om, at Rolling Stones som hovednavn nok skal få gang i billetsalget.

- Der er jo ikke nogen, som vil påstå, Rolling Stones topper kunstnerisk som 70-årig, men bandet er til gengæld giraffen, som alle vil se, så pladsen foran Orange Scene, skal nok blive fyldt.

Roskilde Festival finder sted fra den 29. juni til 6. juli 2014. Rolling Stones spiller sin koncert torsdag den 3. juli. Det endelige program til den 44. udgave af festivalen bliver offentliggjort den 2. april.

Læs mere om Rolling Stones og lyt til flere af bandets numre på dr.dk/musik.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk