Anmeldere: Det bedste fra Iggy Pop i lang tid

Selvom rocklegenden Iggy Pop efterhånden er blevet 68 år, så viser han ingen musikalske aldringstegn på sin nyeste plade.

En bar og senet overkrop har været Iggy Pops signatur i alle hans år som kunstner. Nu er han tilbage med et nyt album, der får ros af de danske anmeldere. Foto: REUTERS/Morten Holm/Scanpix (Foto: SCANPIX NORWAY © Scanpix)

Er du en af dem, der har sikret sig billet til den for længst udsolgte Iggy Pop-koncert i Falkoner Salen på Frederiksberg i maj, kan du godt begynde at glæde dig.

Det samme kan du, hvis du har planer om at se den legendariske sanger på Northside Festivalen i Aarhus i juni.

Iggy Pop er nemlig på ingen måde færdig som rockstjerne. Det viser han på sit nye album ’Post Pop Depression’, der udkommer i dag fredag.

En sidste kraftanstrengelse

De danske anmeldere er enige om, at Iggy Pops seneste udspil er hans bedste i årtier.

En af de mest begejstrede er Politikens Simon Lund.

- Iggy Pop har sagt, at det her er hans sidste store kraftanstrengelse af et album. I så fald er det en sortie, der er en af rockhistoriens mest intense skikkelser værdig, skriver Simon Lund.

Gaffas anmelder Esben Strunk skriver, at ’Post Pop Depression’ viser en ”vred veteran i fin form, her midt i karrierens efterår”, mens Jyllands-Postens Peter Schollert mener, at Iggy Pop ”synger med en fortællende attitude, man mærker hele vejen”.

Alle tre anmeldere kvitterer med at give den nye plade fem ud af seks stjerner.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve