Anmeldere: Nik & Jay er hjælpeløse og ligegyldige

De danske anmeldere keder sig bravt, mens de lytter til Nik & Jays nye album ’United’.

Anmelderne er ikke syndeligt begejstrede for Nik & Jays nyeste album 'United'.

Nik & Jay nøjes ikke bare med at lade hjerte rime med smerte.

De nordsjællandske popdrenge har mere end 10 år på designerbuksebagen, og i løbet af årene er det lykkedes dem at opdatere det danske rimsprog - som på nummeret 'Udødelige', hvor de på overraskende vis fik motherfucker til at rime på artiskokker.

Den slags succesfulde ordfiksfakserier er der bare ikke mange af på deres nye album 'United', der netop er udkommet, mandag den 28. oktober.

Her fungerer hverken rim eller musik, mener de danske anmeldere.

Jyllands-Postens anmelder Anders Houmøller Thomsen giver 'United' to stjerner og angriber især duoens forsøg udi det engelske sprog.

Linjer som "Who gives a fuck if she's hot like Nevada / I mean hotter than lava" bliver kaldt for "blege" og sender minderne tilbage mod Gasolin:

- De engelsksprogede (numre, red.) 'Ocean of You' og 'United' har også kort holdbarhed med et rap-indhold, der er ligegyldigt og klichéfyldt - og mindste lige så hjælpeløst som Gasolins forsøg på at gøre sig på engelsk for omkring 40 år siden, skriver han.

Minder om en enerverende ven

Heller ikke BTs anmelder Henning Høeg er overvældet af 'United'.

- Helt personligt så keder jeg mig bravt, hver gang de to talentfulde fyre går i gang med endnu en ordkaskade, der i bund og grund bare handler om dem selv. Det svarer lidt til den enerverende ven, som vi alle sammen har - ham, der altid snakker om sig selv, skriver han og giver albummet tre stjerner.

Musikmagasinet Gaffa uddeler to stjerner til albummet:

- Der er potentielle hits på stribe på United, men det er overvejende af den enerverende type, man næppe med sin gode vilje har til at høre på repeat på den indre afspiller, skriver musikmagasinet.

Succesen er hjemme

Ekstra Bladets anmelder Thomas Treo er til gengæld i et lidt venligere lune.

- Duoens sans for svulstig dynamik og medrivende vokalmelodier får det gigantiske åbningsnummer 'Billeder af hende' til at virke skamløst overvældende som pladens bedste eksponent for popdrengenes håndværksmæssige kvaliteter, skriver han og giver 'United' tre stjerner.

'United' skal dog også nok ende med at blive en kommerciel succes, mener BTs anmelder. For selvom albummet overordnet set ikke er noget at prale af, så fungerer enkelte elementer alligevel upåklageligt.

- Med gigantiske beats og med påtrængende refræn linjer på 'Pænt nej tak', 'Stop dans' og 'Oceans of You' (med Søren Huss), så ér succesen hjemme, allerede før iTunes slår sine digitale døre op, skriver Henning Høeg.

Facebook
Twitter