Anmeldere: Rødglødende Eminem begår bedste album i årevis

Rapperen er både rasende og satirisk på sin nye plade - og slipper godt fra det, skriver flere anmeldere.

- Spasmagerens nærmest forrykt fossende galde sprøjter fortsat ud af kæften med intensitet som en rendestensspuler, skriver Ekstra Bladet.

”Overlegen”, ”Fænomenal” og ”Eminent”.

De danske musikanmeldere kaster store ord efter Detroit-rapperen Eminem, der i går sendte sit seneste album på gaden.

Det hedder 'The Marshall Mathers LP 2” og skal, som den opmærksomme læser sikkert har registreret, opfattes som en fortsættelse til Eminems storsælgende 'The Marshall Mathers LP' fra 2000, hvor rapperen strøg til tops med hits som 'Stan' og 'The Real Slim Shady'.

At Eminem på den måde vender tilbage til udgangspunktet går rent ind hos Jyllands-Postens anmelder Peter Schollert, der giver maksimale seks stjerner til rapperen.

- Når en stor musiker hjemsøger sit største hit, tænker man pr. automatik, at vedkommende er i færd med presse citronen for pengenes skyld. Men når 'The Marshall Mathers LP 2' ender som en stor succes, vil det være fuldt fortjent. For Eminem agerer eminent inden for sin comfort zone, skriver han.

Eminem har karrieren igennem været kendt for at veksle mellem flere alter egoer, og på 'The Marshall Mathers LP 2' kigger de alle sammen frem igen.

- På 'So Much Better' skrues der op for provoen. De grimme ord står i kø, der er verbale tæv til højre og venstre, og man kan ikke lade være med at nikke anerkendende og grine højlydt, skriver Peter Schollert.

Overlegen bag mikrofonen

Og manøvren med at genbruge opskriften fra fordums mesterværk begjstrer også Berlingskes Michael Charles Gaunt, der giver fire stjerner ud af seks, og kalder rapperens nye skive for den bedste fra hans hånd i årevis.

- Og det lyder vitterligt som om, at arbejdet med at smede nye rim med afsæt i hans selvskabte mytologi har antændt en ny ild i Eminem, der ikke har lydt så veloplagt i årevis.

Det er, når raseriet tager over, at man mærker Eminems styrker, mener Michael Charles Gaunt, der skriver, at rapperen ”tydeligvis er opsat på at vise, at han stadig er gamets mest overlegne bag mikrofonen”.

- Og når han rammer sit røde felt, er der altså ingen, der kan matche ham. Man efterlades ofte åndeløs over hans komplekse, aggressive og intelligente flow, skriver han.

Forrykt fossende galde

Hos Ekstra Bladet er der også fire stjerner at hente, når anmelder Thomas Treo på kulørt vis sammenligner Eminems rap-hastighed med opkast – og mener det positivt.

- Spasmagerens nærmest forrykt fossende galde sprøjter fortsat ud af kæften med intensitet som en rendestensspuler, og atter storsviner vandalen alt og alle, så det er en fryd.

- Raseriet er den fænomenale rappers store uimodståelige styrke, men også i skikkelse af satiriker og rimsmed er Eminem atter rødglødende i glimt.

Du kan læse mere om Eminem og lytte til hans sange hos DR Musik.

Facebook
Twitter