Anmeldere: Shaka Loveless blander alvor med glade rytmer

De alvorlige tekster på Shaka Loveless' nye album står ind imellem for meget i kontrast til de glade toner, mener flere anmeldere.

Shaka Loveless blander alvor med glæde på sit nye album. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Bliver du glad i låget af sange om kærestesorger? Nok ikke, men hvis du lytter til Shaka Loveless' nye album "Det vi sku' miste" er det meget den stemning, de alvorlige tekster pakkes ind i.

Albummet udkommer mandag og får i flere medier fire stjerner af anmelderne - blandt andet i Jyllands-Posten, hvor anmelderen dog mener, musikkens lethed står lidt for meget i kontrast til teksterne.

- Det er bare svært at tage alt for gravalvorligt, når poppen danser lystigt derudad, så mol lyder som dur, mens Shaka Loveless hi-i-i-ver vokalerne i la-la-la-la-langdrag, skriver anmelderen.

Tæt på på seebachske banaliteter

I Berlingske Tidende har anmeldelsen fået overskriften "Alvorligt glad i låget", og anmelderen deler teksterne op i tre kategorier:

- Kærlighedsnumre, sange om druk som eskapisme og politiske opråb. Førstnævnte bevæger sig faretruende tæt på seebachske banaliteter, mens der går lige lovlig meget tomgang - ja, sgu! - i bekendende numre som "1 Drink" og "Billige Bobler", skriver Berlingske og kvitterer med bare tre stjerner.

I Politiken, der giver albummet fire hjerter, er Shaka Loveless' tekster også i fokus.

- Både målt på uimodståelig popappel og overforbrug af rimordbogens mere belastede afsnit får Rasmus Seebach kam til sit hår af Shaka Loveless (...) Teksterne er indimellem vinde og skæve af nødrim, omvendte ordstillinger og klicheer, skriver Politiken.

Ros til sangerens karismatiske vokal

Shaka Loveless får dog i de fleste anmeldelser stor ros for sin stemme.

- Styrken ligger i Shakas karismatiske vokal, der med sit lidt anstrengte og energiske udtryk skiller ham ud fra mange andre af tidens sangere herhjemme. Stærkest står stemmen og Shaka, når emnerne kredser om det at miste, hvilket synes at være omdrejningspunktet for det nye album, skriver anmelderen på Gaffa.dk.

Facebook
Twitter