Anmelderne jubler: AC/DC-koncert var en førsteklasses vare

Rockdrengene fra AC/DC leverede en suveræn koncert på Dyrskuepladsen i Roskilde i går. Flere anmeldere giver koncerten fem stjerner.

AC/DC for ros af anmelderne efter gårsdagens koncert i Roskilde. (Foto: © ERik Refner, Scanpix)

Selvom man har nået livets efterår og bliver omtalt som veteraner, så kan man stadig fyre den godt og grundigt af. Det er anmelderne enige om, efter AC/DC’s koncert i Roskilde i går.

På Dyrskuepladsen leverede de fem aldrende rockdrenge et show, som begejstrer anmelderne i sådan grad, at flere af dem fyrer fem stjerner af sted til AC/DC.

Ekstra Bladets Thomas Treo, der ellers normalt har ry for at være en anmelder, der er svær at gøre tilfreds, mener, at koncerten ”sad lige i el-skabet”.

- Varen blev leveret, og det er altså en førsteklasses vare, skriver han i den femstjernede anmeldelse.

Flere medlemmer er skiftet ud

Bandet har, siden det blev dannet i Australien i 1973, skiftet en del ud i medlemmerne – en er død, da han under en druktur blev kvalt i sit eget opkast. En anden måtte blive hjemme i Australien med en fodlænke om benet, og en tredje sidder på et alderdomshjem og er dement. Men Thomas Treo roser alle bandets nye medlemmer og særligt forsangeren Brian Johnson.

- I en alder af 67 synger han stadig som om, han hele tiden lige er blevet skudt i nyrerne. Det kan og skal bare ikke være anderledes. AC/DC’s ekstraordinært effektive repertoire er ukompliceret på linje med at hælde fadøl ned i halsen, og som alkohol virker det hver gang, skriver Treo.

  • AC/DC gav onsdag koncert i Roskilde. Her ses forsangeren Brian Johnson. (Foto: © ERik Refner)
  • Ingen var i tvivl om, at AC/DC på Dyrskuepladsen i går. (Foto: © ERik Refner, Scanpix)
  • 55.000 publikummer havde købt billet til AC/DC's koncert. (Foto: © ERik Refner, Scanpix)
  • AC/DC spiller onsdag 15.juli 2015 på dyrskuepladsen i Roskilde (Foto: © ERik Refner, Scanpix)
  • AC/DC spiller onsdag 15.juli 2015 på dyrskuepladsen i Roskilde (Foto: © ERik Refner, Scanpix)
  • AC/DC spiller onsdag 15.juli 2015 på dyrskuepladsen i Roskilde (Foto: © ERik Refner, Scanpix)
1 / 6

Den eneste skuffelse, han peger på, er, at publikum var for slattent – enten fordi de var for fulde, for ædru eller for gamle til at overgive sig til stemningen.

BT: Råt og enormt rørende

BT’s anmelder Jens ’Jam’ Rasmussen giver også koncerten fem stjerner. Han skriver, at bandet beviste, at de stadig er den hårde rocks førende masseattraktion med numre som ’High Voltage’, ’Sin City’, ’Shot Down in Flames’ og ’TNT’.

- En unik, intens og nærværende energikaskade, der bare var essentiel carpe diem, så det klodsede. Infamt rocket, råt og enormt rørende, skriver han.

Gaffas anmelder, Henrik Tuxen, kalder i sin anmeldelse bandmedlemmerne for rockgøglere af Guds nåde med horn i panden og giver også koncerten fem stjerner.

Han skriver, at bandet overbevisende bankede igennem med klassiskere som ’Highway To Hell’, selv om alderstegnene tydeligere træder frem.

- I det hele taget er sætlisten imponerende og spækket med hits, og som let kunne have været udvidet med 50 procent uden at tabe pusten, skriver han.

Måske kører rocktoget sit sidste ridt

Berlingskes Mads Hendrich hopper et trin ned ad stjernestigen og nøjes med at give fire stjerner. Men også han er positiv over for rocklegendens besøg i Roskilde – selv om han bemærker, at det er et anderledes AC/DC.

- Men et stækket AC/DC var ikke lig med et færdigt AC/DC. For nok er boogiebæstet ikke i samme liga som engang, men i Roskilde viste de, at de fortsat kan levere en rockfest, der får flertallet af opkomlinge til at blegne til sammenligning, skriver han.

Dog afslutter han anmeldelsen med at skrive, at noget tyder på, at AC/DC-toget kører sit sidste ridt på skinnerne.

- Skulle det være, beviste de her, at de går ud for fuldt hegn, skriver han.

Se billeder fra koncerten midt i artiklen.