Apple Music er nu den tredjestørste streamingtjeneste

I 2010 lyttede 10 procent af danskerne til musik via streamingtjenester. I dag er det hele 35 procent. Efter et halvt år på markedet er Apple Music blevet den tredjestørste tjeneste.

Cd'er bliver udkonkurreret af de digitale musiktjenester som f.eks. Spotify. (© dr)

Danskerne giver cd’erne en nedadgående tommelfinger, når de skal lytte til musik.

Siden 2010 er musiklytningen via streamingtjenesterne steget markant. Dengang var det kun 10 procent af befolkningen, der streamede deres musik, men i dag er det hele 35 procent. Desuden er radioen stadig det foretrukne valg, når der skal lyttes til musik.

Det viser nye tal fra DR Medieforsknings rapport ’Medieudviklingen 2015’, der udkommer sidst i januar.

Selvom flere tjenester som Tidal og Apple Music er kommet til i løbet af året, er Spotify stadig den største. 60 procent af danskerne bruger tjenesten, men den svenske tjenestes dominans er faldet en smule.

TDC’s Play-tjeneste er den næststørste og bliver benyttet af en tredjedel af streaminglytterne, mens Apple Music kun efter et halvt år på markedet ryger ind på en tredjeplads med ni procent af brugerne.

Dermed har Apples musiktjeneste overhalet Google Play Music og Tidal.

Undersøgelsen viser også, at brugerne vægter gratis musik, stort udvalg og brugervenlighed højest, når de skal vælge udbyder. For 41 procent af brugerne er gratis musik en væsentlig årsag til, at de har valgt Spotify, som udbyder et gratis, reklamefinansieret abonnement.

Under hver tiende af brugerne peger på lydkvaliteten som et afgørende parameter.

Netop Tidal har en højere pris end andre tjenester, blandt andet fordi lydkvaliteten her skulle være bedre.