Apple vil gøre streamingaftale med musikere mere simpel

Musikere kan se frem til at få 9,1 cent udbetalt, hver gang et nummer er blevet spillet 100 gange i Apple Music.

Musikere kan se frem til en mere gennemsigtig plan for udbetaling af royalties fra streamingtjenesten Apple Music. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Apple ønsker at ændre den model, som musikerne betales efter, når deres musik afspilles i streamingtjenesten Apple Music.

Det skriver The New York Times, der har fået indblik I et endnu ikke offentliggjort forslag fra tech-giganten.

Helt konkret består Apples forslag i at forsimple modellen, der i skrivende stund er snørklet og svær at gennemskue for kunstnerne.

Med Apples nye model vil musikerne fremover få udbetalt 9,1 cent, hver gang et nummer som de har rettighederne til, er blevet afspillet 100 gange på tjenesten.

Spotify får kamp til stregen

Ifølge The New York Times, er det centrale i nye model dog ikke at imødekomme kunstnerne; målet er i mindst lige så høj grad at ramme den konkurrerende streamingtjeneste Spotify

Det er især muligheden for at høre musik gratis på Spotify, som Apples nye model vil udfordre. Spotifys gratisversion har før mødt kritik, fordi kunstnerne ikke får en særlig høj pris for deres musik.

En ny og mere gennemskuelig aftale fra Apples hånd vil presse Spotify til at hæve beløbet, der går til kunstnerne, når deres musik streames via tjenesten.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk