’Arrogant’ Medina får blandet modtagelse af anmelderne

Medina har – uden varsel – sendt ep’en ’Arrogant’ på gaden med seks nye sange. Den får alt lige fra en til fire stjerner af anmelderne.

Det er ikke længe siden, Medina udgav koncertalbummet 'Tæt på', hvor hun serverede sine hits i et akustisk univers. På sin nye ep er lyden mere hårdtpumpende. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Der var ingen, der havde set det komme.

Da popstjernen Medina i torsdags optrådte til TV 2 Zulu Awards var det ikke bare for at synge - det var også for at sige, at hun var klar med en ep med seks ny sange.

Kort efter kunne man downloade ep'en 'Arrogant', der viser en noget anden Medina, end vi hørte på hendes seneste koncertalbum 'Tæt på' og singlen 'Jalousi', der spilles flittigt i radioen for tiden.

På 'Arrogant' er det en mere fandenivoldsk sangerinde, lytteren møder, og med på skiven har hun inviteret rapperne KIDD, Gilli og Højer Øye og sangeren Xander.

- Efter en akustisk live-ligegyldighed er Medina og producerne, Pitchshifters, godt nok tilbage på klubberne, men denne gang blander Medinas melankoli blod med hiphoppens autotunede frækheder, skriver Politikens anmelder og musikredaktør Simon Lund og giver tre ud af seks hjerter til ep'en.

Rappende gæster skuffer

Samme karakter giver musikmagasinet Gaffa.

- Alt i alt lever 'Arrogant' op til titlen, og det er med få undtagelser en samling gedigne numre, der sammen med den nylige succes med 'Jalousi'-singlen og live-albummet 'Tæt På' kunne bringe Medina tilbage i en førerposition i dansk musik, skriver Gaffa men ærgrer sig over, at gæstesolisterne ikke lever op til Medinas standard.

På Gaffas hjemmeside kan også læserne komme med deres dom - i Medinas tilfælde lander karakteren på to stjerner til 'Arrogant'.

Én sølle stjerne fra Berlingske

Helt skidt er det dog i Berlingske, hvor musikredaktør Lars Rix kun giver én sølle stjerne ud af seks.

Han lader sig i den grad ikke forføre af de lumre tekster eller de kølige og dansevenlige rytmer.

- Det er naturligvis en smagssag, men jeg finder det trættende at høre om hendes Rolex-ure og 'Couchie'. Og det har intet med Jantelov at gøre, men bare det faktum, at Medina ender med at blive en kopi på noget, der var populært for fem år siden, skriver han i sin anmeldelse.

Mest streamede sang lige nu

Anderledes begejstret er MetroXpress, der giver op til syv stjerner. Her lander anmelderen pænt på fire stjerner til den danske popstjerne.

- 'Arrogant' er ikke en pletfri ep, men som sindbillede på en selvcentreret, statussymboljagtende, men samtidig også søgende ungdom er Medina fortsat interessant, skriver MetroXpress.

Medina kan dog glæde sig over, at hendes single 'Jalousi' er blevet streamet 700.000 gange på en uge på Spotify. Dermed er sangen nu blevet afspillet hele 5,2 millioner gange på musiktjenesten, ifølge Spotify.

Facebook
Twitter