BILLEDER 100 år med Svend Asmussen - violinist og perfektionist

Den verdensberømte danske jazz-violinist er død. Her er billederne fra hans liv.

  • I en alder af 100 år døde Svend Asmussen. Ifølge musikkollegaen Bent Fabricius Bjerre vil han blive husket som den bedste af sin slags. (Foto: Kaare Smith © Scanpix)
  • Svend Asmussen nåede at runde 100 år. Billedet her er fra 1950, hvor han er 34 år. (Foto: Kurt Nielsen © Scanpix)
  • Svend Asmussen var blandt andet en del af Swe-Danes, som blev en populær og international entertainer-trio, der eksisterede 1959-1961. Fra venstre Ulrik Neumann, Alice Babs og Svend Asmussen. (Foto: Ivar Myrhøj © Scanpix)
  • Her ses Asmussen sammen med skuespiller og entertainer Preben Uglebjerg. Billedet her er fra 1968. (Foto: Erik Holmberg. © Scanpix)
  • Her ses Svend Asmussens orkester. Violinist Svend Asmussen (t.v.) og guitarist Jørgen Ingemann. (Foto: John Hartmann © Scanpix)
  • Den amerikanske sangerinde June Richmond bærende på den danske violinist Svend Asmussen. Nogle af hendes få indspilninger blev lavet med ham i 1951. (Foto: Børge Lassen © Scanpix)
  • Svend Asmussen med sin søn Claus Asmussen. (Foto: Birthe Melchiors. © Scanpix)
  • Her ses Svend Asmussen sammen med guitaristen Helge Jacobsen. (Foto: Vagn Hansen. © Scanpix)
  • I et interview til P1 i 2015 fortalte Svend Asmussen, at han ikke følte sig gammel, men at han ikke længere kunne spille violin, da en blodprop havde sat højre arm ud af funktion. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)
1 / 9

Han var med fra start, da de allerførste jazzorkestre begyndte at indtage Danmark. Nu er jazzviolinisten Svend Asmussen død i en alder af 100 år.

Asmussen er rundet af den swingende jazz. Han var især kendt for sin perfektionisme, som indtil flere kollegaer i dag, i anledning af hans død, roser ham for.

- Han var bare den bedste på violin overhovedet. Der er ikke nogen, der har kunnet spille så godt som ham nogensinde, lyder det blandt andet fra musikkollegaen Bent Fabricius-Bjerre.

Bent Fabricius-Bjerre oplevede Svend Asmussen som en sand perfektionist:

- Alt skulle være i orden, når der skulle indspilles, husker han om sin nu afdøde kollega.

I billedserien ovenfor kan du se udvalgte billeder fra Svend Asmussens liv.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter