Biograf starter Bowie-film med et minuts stilhed

Visningerne af dokumentaren 'David Bowie is' bliver gennemført, men bliver naturligvis præget at multikunstnerens død.

Dokumentaren 'David Bowie is' tager udgangspunkt i en London-udstilling, hvor David Bowies kunst samt tøj og instrumenter fra koncerter blev udstillet. (Foto: Koen Van Weel © Scanpix)

Da Cinemaxx' filmchef, Rikart Købke, for et års tid siden besluttede at vise dokumentaren 'David Bowie is', var det meningen, at det skulle være en markering af to positive begivenheder i David Bowies liv.

- Denne weekend var en revival, hvor han udgav et nyt album og havde fødselsdag, og det var jo fedt, at en mand på 69 år var 'still going strong', og der var jo meget godt i ham endnu, og det er der så alligevel ikke. Det er et chok, siger Rikart Købke.

David Bowie fyldte 69 år fredag den 8. januar, hvor han også udgav albummet 'Blackstar'. Mandag fortalte David Bowies familie, at sangeren og kunstneren er død efter længere tids kræftsygdom.

Fem visninger i tre biografer

Cinemaxx viste 'David Bowie is' første gang i 2014, og Rikart Købke har - grundet stor efterspørgsel - arbejdet på en genudsendelse siden. Det sker i selskabets biografer i Odense, Aarhus og København mandag og tirsdag. Alle fem visninger er udsolgt - de sidste blev det, efter nyheden om David Bowies død breakede mandag morgen.

Om Cinemaxx vil vise 'David Bowie is' flere gange er endnu ikke besluttet.

- Vi vil ikke på nogen måde lukrere på, at han er gået bort. De billetter, der er solgt til i aften og i morgen, er blevet solgt for lang tid siden. De er købt af fans, der har glædet sig til at komme og hylde Bowie, og de bliver nok påvirket på en anden måde, når de skal se filmen i aften, siger Rikart Købke.

Han ryster dog ikke på hånden i forhold til mandagen og tirsdagens planlagte visninger.

- Jeg er helt sikkert på, at det rigtige er at gennemføre visningerne, og så vil vi inden filmen vise et 'hvil i fred'-skilt på lærredet, hvor vi opfordrer til, at man holder et minuts stilhed, siger Rikart Købke.

Filmchefen understreger, at visningerne har været planlagt længe, og at han har ledt efter en god anledning til at vise filmen igen.

- Og jeg tænkte, at det ville være et godt tidspunkt i forbindelse med fødselsdagen og det nye album. At det så skulle blive på hans dødsdag er jo absurd. Visningen er jo planlagt for et år siden.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve