Black Sabbath-koncert gik bedre end frygtet

Der var overraskende meget liv i Ozzy Osbourne og resten af det gendannede Black Sabbath ved tirsdagens koncert i Forum på Frederiksberg.

Der var overraskende meget liv i Ozzy Osbourne og resten af det gendannede Black Sabbath ved tirsdagens koncert i Forum på Frederiksberg. (© Scanpix/Martin Rosenauer)

Der var overraskende meget liv i Ozzy Osbourne og resten af det gendannede Black Sabbath ved tirsdagens koncert i Forum på Frederiksberg.

De er levende rocklegender, men kan Ozzy Osbourne og resten af Black Sabbath stadig levere varen på en scene?

God kemi på scenen

'Ja' lyder svaret fra de danske anmeldere, selvom koncerten i Forum tirsdag aften også bar præg af, at bandets storhedstid for længst er forbi.

Den snart 65-åriges Ozzy Osbournes stemme og krop er godt smadret efter mange års misbrug af sprut og stoffer, og det kunne både ses og høres.

Eller som BTs anmelder udtrykker det:

- Der var en okay lyd på den smule, der er tilbage af Ozzys vokal. Det skal siges. Der var en god kemi på scenen med den snart 65-årige tumling i centrum. Ozzy har det tydeligvis godt i selskab med sine to gamle frænder, skriver BTs anmelder Jan Eriksen og kvitterer med fire ud af seks stjerner.

Den dårlige lyd udeblev

Også Ekstra Bladets Thomas Treo bemærkede, at Ozzy Osbornes sangstemme var langt fra perfekt. Men man glemte alt om det, når bandet kastede sig over de gamle klassikere.

- Forums gamle beton skælvede, da grundpiller i gruppens repertoire som 'Iron Man', 'Snowblind' og 'War Pigs' blev sendt fra scenen med indlevelse, og ekkoet af fordums bedrifter gjaldede nogenlunde rent i arenaens ellers ofte så forbandet tvivlsomme lydhelvede, skriver Thomas Treo, der også giver koncerten fire stjerne.

Kun for nostalgikere

Berlingske er musikredaktør Lars Rix knap så positiv. Han giver Black Sabbath-koncerten tre ud af seks stjerner, og betegner den som 'Hygge-metal for nostalgikere'.

- Gensynet med Black Sabbath var et hyggeligt nostalgitrip uden den store musikalske berettigelse. Dertil er Ozzy Osbournes vokal ikke længere gangbar.

Håbede på fire-stjernet oplevelse

Hos Musikmagasinet Gaffa mener anmelder Espen Strunk også, at Black Sabbaths optræden var fire ud af seks stjerner værd, hvilket nok også var det bedste, man havde turdet håbe på inden koncerten, konstaterer Gaffas anmelder.

- Med mesterguitaristen 'Iommi' i centrum sammen med en Osbourne, som faktisk ligner en, der tager opgaven og materialet alvorligt. Der pustes liv i sange som 'Snowblind' og ikke mindst 'Black Sabbath', og man står tilbage med en fornemmelse af at have fået sådan cirka, hvad man med rimelighed kan forvente af et Black Sabbath anno 2013.

Læs mere om Ozzy Osbourne og lyt til hans musik her.

Facebook
Twitter