Cutfather hitter igen: Går nr. 1 i 18 lande

Den danske hitmager har en finger med i spillet på den britiske stjerne Calum Scotts nye album, der er gået direkte ind som nummer ét.

- Det giver mig en stolthed, når vi viser, at det ikke kun er svenskere, der kan lave internationale hits, siger Cutfather, der har været med til at skrive og producere britiske Calum Scotts nye hitalbum.

Cutfather har leveret pophits til store stjerner som Kylie Minogue, The Pussycat Dolls og Demi Lovato, og nu regner succesen igen ned over produceren med det borgerlige navn Mich Hedin Hansen.

Stjerneproduceret har nemlig sat sit aftryk på den britiske Calum Scotts nye album ’Only Human’, der på udgivelsesdagen 9. marts strøg ind på iTunes-førstepladsen i 18 forskellige lande.

Cutfather har i samarbejde med sin kollega Kasper Larsen skrevet og produceret ’Rhythm Inside’, der som single gik forud for Calum Scotts album. Og det er da også en overordentligt glad Cutfather, der nu kan høste frugten af sit arbejde.

- Det er fedt, at det stadig kan lade sig gøre efter så mange år. Det er jo ikke noget, der sker hver dag. Størstedelen af tiden sidder man i sit studie og hører ikke, hvad folk synes. Men hitlisteplaceringer taler jo meget direkte. Så det er en fed fornemmelse, når det samlede produkt, der er bygget op kommer ud i hele verden, siger Cutfather.

Dansk stolthed

Den flotte modtagelse, der er fulgt i kølvandet på Calum Scotts nye udgivelse, er ifølge Cutfather også et vidnesbyrd om, at danske producere og sangskrivere kan være med helt fremme på beatet.

- Det er et kæmpe klap på skulderen. Jeg har kæmpet i lang tid for det her, og der er så mange dygtige folk i Danmark, og vi beviser, at vi kan noget i udlandet. Jeg bor jo stadig i Danmark, men rejser en del, så det giver mig en stolthed, når vi viser, at det ikke kun er svenskere, der kan lave internationale hits.

Produceren og sangskriveren, der er nok bedst er kendt som dommer i X Factor i 2011 og 2012, har også arbejdet sammen med andre britiske talentshow-stjerner som Little Mix, Shayne Ward og Olly Murs.

Og Cutfather synes, at der er noget særligt ved at arbejde med kunstnere, der er blevet kendte gennem tv-programmer.

- Det er sejt at kæmpe sig igennem det prædikat, der ofte følger med at blive opdaget i et talentshow på tv. Folk er hurtige til at stemple den type kunstnere som nogle, der ikke kan noget. Jeg er træt af at høre på det. Når man er med i de her shows, får man jo lynhurtigt en indsigt i maskineriet med kostumer, dans, og makeup. Og det er en stor kvalitet, når en artist har en viden om alle de facetter, siger Cutfather.

Hør det nye hit: Calum Scott 'Rhythm Inside'

Facebook
Twitter