Danmarks bedste dj er for første gang en kvinde

Katrine Larsen blev i weekenden kåret som Danmarks bedste dj. I begyndelsen af oktober skal hun som den første kvinde fra Europa dyste mod verdens bedste dj's.

Katrine Larsen kalder sig selv DJ KCL og vandt som den første kvinde DM i Mix i lørdags. (Foto: DMC Danmark)

Der blev sat ligestillingshistorie i den danske dj-scene i lørdags. Her vandt Katrine Larsen, der går under navnet DJ KCL, som den første kvinde danmarksmesterskabet i dj i Pumpehuset i København. Dermed stiller hun som den første kvinde fra Europa op til verdensmesterskabet, der bliver afholdt i London den 5. oktober.

- Da jeg gik ind i konkurrencen, vidste jeg, at jeg kunne vinde, hvis det kørte fejlfrit. Desværre var der tekniske problemer med udstyret, men det lykkedes alligevel at vise, at jeg kan lave noget, der er lidt mere kreativt end andre, siger Katrine Larsen.

Hun har været dj i tre et halvt år og har tidligere rappet og været en del af det københavnske dansemiljø. Herefter har hun blandt andet spillet som dj i Danmark, men også optrådt i Sverige, Tyskland og Frankrig.

Gammel rapper og del af dansemiljøet

- Jeg tror også, at det var rimelig afgørende, at jeg er gammel rapper og kender dansemiljøet. Det gør, at jeg har nemmere ved at kigge ud på publikum og ikke ned i pladespilleren, siger Katrine Larsen.

Originalitet er noget, Stig Mortensen, arrangør af DM i Mix, roser vinderen for. Han peger på, at hun havde et unikt valg af musik, og at en velfungerende sammensætning af forskellige trommer til et nyt beat blandt andet førte til sejr.

- Det var et originalt valg af musik og teknik, som gjorde det spændende at lytte til og se på. Hun havde publikum i sin hule hånd, siger Stig Mortensen.

VM i Londons O2

DMC World Championship bliver holdt i O2 Arenas lille sal i det østlige London, hvor der er plads til cirka 2500 mennesker. Tidligere har en kvindelig dj fra Taiwan deltaget, men det er altså første gang, at en kvinde fra Danmark og fra Europa kommer med.

- Miljøet er ret mandsdomineret, og jeg bliver da også rigtig irriteret over at blive karakteriseret som den bedste kvindelige dj i Danmark, fordi det er lidt som at blive stemplet. Nu kan jeg så sige, at jeg er Danmarks bedste, og det er jeg rigtig glad for, siger Katrine Larsen.

DM i Mix tiltrækker primært dj's fra hiphop-genren, og navne som DJ Noize, Soulshock, Cutfather og Static har tidligere repræsenteret Danmark i verdensmesterskabet DMC World Championship.

Cirka 25 lande vil deltage i verdensmesterskabet. Sidste år fik danske DJ Graded en femteplads i finalen.

Facebook
Twitter